Decemberzegels 2012


Vorig jaar zagen we de prachtige ’textiel’kerstpostzegels uit Finland en IJsland en de kerstpostzegels uit Zweden met het thema breien. Dit jaar hebben wij onze eigen ‘brei’kerstzegels, ontworpen door het creatieve team van Flow. De decemberzegels van 2011 zijn ook door hun ontworpen. Julius Vermeulen, adviseur visuele communicatie bij PostNL, zegt het volgende hierover: ‘Dit jaar hebben we Flow weer gevraagd. Nu zijn we gaan voortborduren op de rage van Arne & Carlos, met hun gebreide kerstballen met Noorse patronen. Dat past goed bij het decembergevoel dat we willen uitstralen met onze kerstzegels: vertrouwen, maar ook behaaglijkheid en warmte. De gevoelens die je ook hebt bij een gebreide trui met Scandinavische patronen. En je ziet dat breien terugkomt, het is authentiek en past dus helemaal in deze tijd.’

Het Flow-team heeft bekende kerstelementen toegevoegd aan traditionele breipatronen en gekozen voor frisse kleuren. Na deze ‘brei’postzegels kunnen we ons gaan verheugen op de mooie nieuwe serie van Mooi Nederland 2013 met als thema Streekdrachten. Studio Pot & van der Velden koos voor hoofdbedekkingen. Er verschijnen vijf postzegelvelletjes: Bunschoten-Spakenburg en Staphorst (28 januari), Marken en Walcheren (25 februari), Noordwest-Veluwe (20 mei) en een verzamelvel (20 mei). Elk postzegelvel bevat vijf identieke postzegels en telt vier staande postzegels: twee monochrome oudere foto’s en twee recentere foto’s in kleur. Gelukkig ligt mijn nieuwe agenda voor 2013 al klaar zodat ik gelijk deze data kan noteren, want deze postzegels wil ik absoluut niet missen!

19 gedachten over “Decemberzegels 2012

 1. Inderdaad hele leuke postzegels!
  “De gevoelens die je ook hebt bij een gebreide trui met Scandinavische patronen.”

 2. Ze zijn mooi dit jaar, hoop dat de gratis Flow agenda in dezelfde stijl is.
  Mooie agenda heb je voor volgend jaar! Nog drie nachtjes slapen en dan begint serie 3 bij de NCRV. Verheug jij je er ook zo op of heb je hem al gezien op de BBC? Groetjes!

 3. Wat een leukjes weer zeg!! Die ga ik met veel plezier op mijn kaartjes likken.. oeps, oh nee, dat kan niet meer, plakken dus!

 4. Dit jaar weer erg leuke kerstzegels, wellicht een stimulans om weer meer kerst- en nieuwjaarswensen per post te gaan versturen i.p.v. per mail?
  Misschien een goede tip: ik bestel mijn postzegels altijd bij http://collectclub.postnl.nl/, dan heb je altijd bijzondere zegels in huis om op je post te plakken. Als je voor meer dan € 15,00 bestelt dan krijg je de bestelling zonder verzendkosten thuis gestuurd en dit jaar met een gratis velletje van 3 zegels!!

 5. Bij Collectclub hoef je bij een bestelling geen portokosten te betalen als je voor meer dan 60 euro hebt besteld.

 6. @deborduurvrouw, o jee, als je deze tip niet had gegeven dan was de derde serie zo aan me voorbijgegaan! Dank je!
  Ik ben zo druk met mijn merklappenboek dat ik eigenlijk nergens anders tijd voor heb op dit moment.

  @eva.b., voor dat bedrag krijg je een flinke hoeveelheid postzegels in huis. Voor mij niet zo erg, want bij mij gaan er aardig wat postzegels doorheen.

  @Mieke S, schitterende postzegels! De nieuwe serie die eraan komt, heeft een moderne uitstraling. Erg mooi!

 7. He he,eindelijk weer eens mooie postzegels met Kerst! ‘kHad ze nog niet gezien,maar vanmiddag maar gelijk kopen.
  En dan ook nog klederdrachtpostzegels! Het kan niet op na laatst ook al mooie bloemenzegels.
  zonnige dag!
  groetjes,Truus uit Drenthe

 8. Goed dat je erover schreef Berthi, ik heb mijn 3 velletjes-met-agenda nu in huis ☺
  Ik zit nu wel te dubben…..1 velletje in de verzameling of wachten op de zegels die komen.
  Je agenda!!!!prachtig. Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt.

 9. Goed dat je het hier meldt Berthi! Ik heb al een klein stapeltje textielkaartjes liggen om te sturen met de nieuwe decemberpostzegels! Leuk al die mooie streekdrachtpostzegels volgend jaar!

 10. Die ga ik kopen, zoals elk jaar, maar nu als voorbeeld, want.. zo gauw ik mijn kop koffie op heb ga ik rood en wit garen kopen, lekker acryl, want de kerstballen enz. die gehaakt kunnen worden, de wantjes en mutsjes gaan hier in de hulst, de gebreide blijven in huis, die heib ik van wol gebreid (vulling anderen styropor, kan buiten). Ik vond in een oud handwerkblad de Ned. naam voor een niddynoddy, to nod is zittend in slaap sukkelen, bij ons knikkebollen en ja hoor, een niddynoddy heette hier een knikkebol, leuk toch?

 11. @Ine, de postzegels die komen worden ook ontzettend mooi!

  @MaaikeW, leuk, leuk! Ik moet snel aan de slag met mijn textielpost. Door alle drukte is het de laatste weken er niet van gekomen, maar daar komt verandering in.

  @Reina, erg leuk die vertaling! Ik wist niet dat een niddynoddy de naam knikkebol had! Zo leer ik elke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *