Friese merklap 1786 anno 2012 – Ria


Weer een schitterende Friese merklap 1786 anno 2012 klaar, en wel die van Ria. Wederom een heel eigen uitstraling door de gekozen kleuren. Ria: ‘Ik heb geborduurd volgens het patroon maar ik heb mijn eigen kleuren genomen. Al bordurende kwam ik tot de ontdekking dat de meisjes vroeger wel heel veel aan en af moesten hechten en ook geen draden weggooiden. Als je de anjers aan de rechterkant bekijkt dan zitten er in een bloem wel vijf verschillende kleuren in, in mijn geval beige, roze, lichtgroen, rood en bruin. De reden was waarschijnlijk dat het garen schaars was, dus als er nog een draadje over was, het maakte dan niet uit welke kleur het had, dan werd daarmee verder geborduurd. Ik vond dat heel bijzonder aan deze Friese merklap. Daarmee ben ik zelf ook aan de slag gegaan. Ik heb een patroon van een rand gekozen en heb iedere keer als de draad op was een andere kleur genomen. Heel leuk om met kleuren te ‘spelen’.’In deze log vind je alle links naar de nieuwe Friese merklap 1786!

12 gedachten over “Friese merklap 1786 anno 2012 – Ria

 1. Weer zo’n mooi exemplaar van de Friese merklap. De kleuren zijn helemaal Ria!
  Heel apart en bijzonder vind ik het randje: ‘Spelen met kleuren’.

 2. Echt weer RIA…mooie bijdrage !
  maar nu zit ik te puzzelen, wat zijn de letters in de rand ?
  de namen van de MERKSTER dames ??

 3. Wat uit nood geboren is geeft nu weer een heel nieuwe kijk op een borduurrand.

 4. Geweldig, ik geniet van deze lap met prachtige kleuren! Geweldig ook het Merkster gedeelte er onder!

 5. Ja helemaal Ria’s kleuren.
  Het Merkster randje is leuk geworden. Een mooie herinnering aan jullie jubileum.
  @Licia, ja de namen van de Merkster-dames zijn erin verwerkt.

 6. Schitterend en wat is je eigen randje mooi geworden.
  Geniet ervan

 7. Ook deze van Ria is weer schitterend, ik heb inmiddels het patroon. nu nog even een beetje tijd zoeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *