Textielpost – Zweden en Frankrijk


Wijni: ‘Handwerk te kust en te keur hier in Zweden. Regen ook. Vandaag het Nordiska Museum ingevlucht vanwege het slechte weer. Een prachtig museum en dat maakte een hoop goed. Omdat een aantal dagen geleden Midsummernacht gevierd werd, vond ik dit wel een toepasselijke kaart.’

Afbeelding textielkaart: ‘La’, zijden band gedragen door jonge meisjes als een bruids hoofddeksel en bij andere feestelijke gelegenheden. De foto is gemaakt door Ralf Turander & Bokförlaget Cordia.


Wijni: ‘Nogmaals een kaart uit het Nordiska Museum in Stockholm. Inmiddels zijn we al in Dalarna en hebben het hele bewerkingsproces van het beroemde Dalarna paardje gadegeslagen. Ook hebben we het huis van Carl en Karin Larsson bewonderd. Een prachtig huis met mooie schilderingen, geborduurde lopers, kussens en weefwerk. Heel indrukwekkend. We trekken nog een dag of tien door Zweden en hopen nog heel veel moois te zien. Na de afgang van oranje kijken we weer uit naar de Olympische Spelen. Deze Zweedse postzegel is het begin ervan.’

Op de kaart staat een aquarel afgebeeld van Emelie van Walterstorff. Deze originele cataloguskaart bevindt zich in het Nordiska Museum.


De prachtige Zweedse postzegel ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Londen dit jaar. Binnenkort komt er een uitgebreid logje over textielpostzegels!


Na Zweden maakte Wijni een uitstapje naar Frankrijk waar ze wederom een fraaie textielkaart vond. Wijni: ‘Op weg naar de Provence in Beaune het ziekenhuis uit 1443 bezocht. We kwamen daar een prachtig wandtapijt tegen. In werkelijkheid is het veel groter. Op de kaart alleen het middenstuk. Het tapijt is bedekt met bloemen, vogels en andere dieren.’

Op de kaart staat een detail afgebeeld van Légende de Saint-Eloi, début du XVIe siècle. De foto is gemaakt door P. Bacher.

6 gedachten over “Textielpost – Zweden en Frankrijk

 1. Mooie kaarten, dank je wel voor het delen! Ik krijg meteen zin om naar Zweden te gaan ;))! Fijne dag Berthi!!

 2. Gister was ik met Imme naar de peutergym en daar liep een jochie rond met haar een paar tinten donkerder dan dat van de eerste foto. Om jaloers op te worden. Ik hoop dat de haarkleur écht is! Ik weet dat dit een textielblog is….maar dat haar was het eerste dat me opviel!

 3. @Mieke S, jij bent niet de enige bij wie het haar van de dame op de eerste foto opviel! Mijn ogen werden er direct naar toe getrokken. De styliste heeft de juiste persoon gevonden om de linten in het haar zo mooi uit te laten komen!

 4. p.s. er komen ook weer leuke postzegels aan…straks de Decemberzegels met Borduurpatroontjes en in Januari met Streekdrachten uit Bunschoten/Spakenburg en Staphorst.
  Dat geeft weer iets extra’s aan je textielkaarten verzameling !!

 5. @Licia Huizer, ik hoorde het vandaag! Helemaal geweldig! Ik kijk er naar uit!
  Enne… ja, die postzegels geven zeker iets extra’s aan de textielkaarten!

  Trouwens, wat ben jij altijd goed op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen op allerlei gebied!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *