American Flag Dress

Wie wordt de Amerikaanse president voor de komende vier jaar? Mag Barack Obama aan zijn tweede termijn beginnen in het Witte Huis? Of wordt Mitt Romney de nieuwe president? De afgelopen weken voerden beide heren een hevige campagnestrijd. Volgens de peilingen wordt het een nek-aan-nek race. Morgen weten we meer nadat de Amerikanen een stem hebben uitgebracht.


Op de foto zie je twee kostuums die geïnspireerd zijn op de Amerikaanse vlag en in 2009 werden tentoongesteld in The Museum at FIT. Het kostuum links dateert uit circa 1889 en werd gedragen tijdens parades en optochten in de 19e eeuw om het patriottisme te bevorderen. Rechts zie je een ontwerp van Catherine Malandrino die door vele beroemdheden werd gedragen om het patriottisme uit te dragen, zeker na de gebeurtenissen van 11 september 2001.

5 gedachten over “American Flag Dress

  1. Nu de verkiezingsuitslag bekend is, ben ik benieuwd welke van deze twee jurken Michelle zou kiezen..:) Is eigenlijk geen echte vraag he, zo modieus als zij is..! Mooi om de verschillen in tijd terug te zien in de modellen!

  2. Ik zag vanochtend drie meisjes paraderen in Amerikaanse vlag overalls (bij Wakker Nederland toen ze gingen kijken bij het amerikaans ontbijt in Scheveningen, wel leuk om te zien!

  3. Inmiddels weten we dat Obama weer gekozen is! Wat een toespraak hield hij!
    Ik zie Michelle niet snel in zo’n outfit. Leuk om deze 2 kostuums zo naast elkaar te zien.

  4. @Chris, de toespraak van Obama was weergaloos!

    Tja, Michelle zie ik ook niet zo snel in een dergelijke outfit verschijnen!

    @Lupineke, het verschil is groot en ook weer niet! De gedachte erachter is precies hetzelfde bij beide outfits!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *