Staphorst in Beeld


Stichting Sous les Arbres liet de verbeelding van Staphorst onderzoeken en lanceerde vanmiddag de website Staphorst in Beeld, die een inventarisatie vormt van beelden van Staphorst. Film, fotografie, schilderkunst, gedichten en boeken vinden allemaal een plekje in deze digitale expositie. Door beschrijvingen van de achtergronden van de media, filmmakers, kunstenaars en auteurs krijgt de bezoeker inzicht in hoe ze naar Staphorst hebben gekeken. De collectie is overigens nog niet compleet, de komende jaren zal de website verder doorgroeien.

12 gedachten over “Staphorst in Beeld

 1. Prachtig! Door te kijken naar de twee foto’s word ik me bewust van mijn eigen vooroordelen ☺

 2. Vooral die eerste foto is een juweeltje! Mooi dat er een punt komt waar alles verzameld gaat worden, prima initiatief! Misschien ook een goed idee voor andere ‘authentieke’ dorpen met een eigen karakter..! Fijne zondag!!

 3. ik hoop eens de tijd te vinden één en ander te bekijken, zal echt heel intrressant zijn, Fijne zondag met Staphorst Basje

 4. Ik ben benieuwd.
  Ik kan me de eerste keer dat ik in Staphorst was nog goed herinneren. Begin jaren 80 zal dat geweest zijn. We waren door een toeristische gids goed gewaarschuwd: niet rennen, niet schreeuwen, niet fotograferen, geen vragen stellen over klederdracht. Braaf als we toen nog waren liepen we met onze twee kleine kinderen bijna op onze tenen fluisterend door het dorp. Uitgestorven straten, hier en daar een snelle fietster. We voelden ons niet happy en waren blij dat we konden vertrekken. (het was niet op een zondag)
  Jaren later terug: een gewoon dorp met gewone mensen.
  Tja, reisgidsen…..

 5. Goed dat dit allemaal op deze manier ‘bewaard’ wordt.Hoelang zullen daar nog mensen in klederdracht lopen?
  Nu maar hopen,dat ook andere specifieke dingen van Nederland zo bewaard worden.
  goede zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 6. @maria, ik hoop dat het niet in scene is gezet!:-)

  @lupineke, mee eens!

  @basje, bijvoorbeeld op een regenachtige zondagmiddag!:-)

  @Mieke S, prachtig verhaal! Weet je dat ik nog nooit in Staphorst ben geweest! Het staat al jaren op mijn lijst, en een jaar is zo snel voorbij!

  @Truus uit Drenthe, ons cultureel erfgoed is ontzettend belangrijk waar we waarde aan moeten hechten en niet in een doofpot moeten stoppen.

 7. Hoi Berthi, even op deze manier omdat ik geen email kan versturen vanuit hier. De handicrafts komen uit heel Bhutan. Dochu La is een pas die je overgaat van West naar Midden Bhutan.Was daar een shop op die pas. Er is nog n kaartje onderweg. Groets, Carin

 8. @Carin Beldhuis, ontzettend leuk om een berichtje van je te lezen. De textielkaart uit Bhutan is schitterend. Hij komt snel op mijn blog. Overigens moet ik op korte termijn mijn achterstand wat betreft het plaatsen van textielkaarten inhalen. Er liggen heel veel fraaie textielkaarten te wachten!

  WOW, nog een kaartje onderweg! Dank je wel voor de moeite! Ik wens je nog een fijne tijd in het prachtige land Bhutan!

 9. wat mooi al die informatie op een Staphorster site,
  chapeau voor de makers ervan, ik smul…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *