Textielpost – Nederland: Dick Bruna 85 jaar

Annemie en JacquesF: ‘Dick Bruna 85 jaar vandaag (23 augustus 2012)! We gingen op bezoek in het Dick Bruna Huis in Utrecht! Deze kaartafbeelding komt uit het boekje: Opa en Oma Pluis.’


Dick Bruna, de bekendste inwoner van Utrecht en de geestelijke vader van Nijntje, werd op 23 augustus 85 jaar! Hij vierde het in besloten kring. Al een tijdje geeft hij geen interviews meer. Het gaat goed met Dick Bruna, maar is vorig jaar opgehouden met werken. Hij heeft veel minder energie dan vroeger, maar wil wel alles goed blijven doen. Misschien is dat een reden om dan maar helemaal niets meer te doen. Hij was altijd een harde werker, een perfectionist. Gelukkig worden al zijn vrolijke en fraaie boekjes doorgegeven zoals Opa en Oma Pluis waar oma breiend in staat afgebeeld, en ook het breien zal altijd doorgaan. Dat brengt mij op de nieuwe breicampagne van de mutsjes voor de Innocent smoothies. Tot 1 december kun je de mutsjes inleveren. In januari komen de kleine mutsjes op de smoothies. Voor elke verkochte gemutste smoothie gaat er 20 eurocent naar het Nationaal Ouderenfonds.

6 gedachten over “Textielpost – Nederland: Dick Bruna 85 jaar

 1. Als ik zie hoeveel plezier de hele kleintjes nog steeds met Nijntje hebben….Bij alle vier mijn kleinkinderen is Dick Bruna mede ‘verantwoordelijk’ voor de interesse in boeken.

 2. @Licia Huizer, ik heb het gelezen. Ik denk dat er aan heel veel projecten voor en tegens kleven.

 3. De Nijntjes boekjes zijn hier erg veel bekeken. Oma pluis met breinaalden is natuurlijk super.
  Oma Elma kreeg deze week ook het verzoek, oma kun je nog een trui voor mij breien. Alle truien zijn te klein geworden. Zijn papa keek ook mijn kant op en vroeg of ik ook pappa wol had.
  Dus dat wordt net als bij oma Mieke, weer aan de slag.
  De tijd komt weer terug dat de eigen gebreide trui erg gewaardeerd wordt.
  Eerst nog een weekje naar onze dochter, wij gaan weer slapen bij Mercure (van de gevouwen puntjes)

 4. @elma, geniet van de komende dagen! Het is ook nog eens prachtig herfstweer en tussendoor heb je misschien nog tijd om enkele naalden te breien!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *