Friese merklap 1786 anno 2012 – Marieke


Aan de reeks Friese merklap 1786 anno 2011-2012 kunnen we de prachtige merklap van Marieke toevoegen. Marieke: ‘Een van mijn vriendinnen heeft mij overgehaald om de Friese merklap van 1786 na te maken. Nu ben ik niet zo van namaken, toch maar gedaan en heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Ook heb ik mijn eigen kleuren gebruikt. Er staan geboortejaren op van mijn man en mij (1940) en van onze kinderen. Bij het vijfde alfabet (regel zeven) heb ik mij vergist in de grootte van de steek en kwam er pas achter toen ik al een heel eind op weg was. Ik ben gestopt en op de volgende regel ben ik op de juiste manier verdergegaan. Ik had geen zin om het uit te halen en heb er mijn naam maar neergezet. Verder staan er een paar kroontjes op, dat doe ik op al mijn lappen, vanwege onze achternaam. Bij een van de levensbomen staat 1964 dat is onze trouwdatum en wij kregen vier kinderen.’

Ik houd wel van ‘foutjes’ in een handwerk. Hierdoor ontstaat een extra verhaal. Je hebt ook prachtige kleuren gekozen, Marieke. Zo zie je maar dat de kleurkeuze een indruk kan geven dat het een totaal ander patroon is dan het originele. Heel fijn dat je overstag bent gegaan om deze prachtige Friese merklap te maken en deze ook aan ons wilt laten zien.

Laat ik alle fraaie Friese merklappen 1786 anno 2011-2012 nog eens op een rijtje zetten: Dout, Hennie, Lieny en Jacquelien, Hilde, Helga, Dorothé, Marion, Leny en Elza, Ester en Margriet.

Vind jij het ook leuk om de Friese merklap 1786 te borduren? Het patroon kun je hier vinden. Veel borduurplezier!

12 gedachten over “Friese merklap 1786 anno 2012 – Marieke

 1. Complimenten, ik vind hem schitterend! En inderdaad, vooral die ‘foutjes’ en het verhaal erbij maken hem zo persoonlijk! Dank je wel voor het laten zien!

 2. Marieke, super gedaan en de “foutjes” zijn helemaal op de goede plaats gemaakt, zodat deoplossing ervan nog leuker geworden is De klap heeft wel een eigen leven gekregen Berthi , waar een koffie reclame al niet voor zorgde. Basje

 3. Marieke, ik vind het een prachtige lap, Heerlijk vrolijke kleuren en heel leuk dat er persoonlijke elementen aan toe zijn gevoegd! Ik hoop dat deze lap volgend jaar ook te zien is in Museum Pakhuis Koophandel in Leeuwarden, ik ga beslist bewonderen dan!

 4. Marieke, wat is hij mooi en zoals jij je eigen draai eraan hebt gegeven vind ik geweldig. Zo is het gewoon jouw eigen merklap geworden.

  Groetjes van Marion

 5. ik vond het ook heel erg leuk om te maken toendertijd,
  k had m zooo af

 6. @ester, wat goed dat je een reactie plaatst! Ik zie nu dat ik helemaal vergeten ben om een link naar je prachtige Friese merklap te plaatsen. Ik heb dit meteen goed gemaakt! Dom, dom van me!
  Ik denk dat dit komt doordat ik vanuit het logje waar jouw merklap staat de links heb toegevoegd en zodoende de link naar jouw lap vergeten ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *