Dresscode


Vorige week werd de expositie Fabulous Fifties РFabulous Fashion geopend en afgelopen woensdag was Madelief Hoh̩, conservator mode en kostuum van het Gemeentemuseum Den Haag, te gast in het programma Kunststof TV om meer te vertellen over de expositie.

Els de Baan schreef een berichtje voor IK@NRC.NL dat betrekking heeft op de opening van de expositie:
‘Na afloop van de opening van de Fabulous Fifties mode-expositie in het Haagse Gemeentemuseum sta ik bij de garderobe naast een man die naarstig al zijn zakken aftast. Hij is op zoek naar zijn garderobenummertje. In de uitnodiging stond: dresscode “jaren vijftig”. Deze man, een vijftiger, had daar gehoor aan gegeven. Zijn zorgvuldig samengestelde outfit lijkt inderdaad uit die periode te stammen. Het vlekkeloze grijsblauwe colbert is keurig afgezet met een grijs biesje. Zijn zwarte glimoverhemd en de zwart-wit geblokte stropdas en idem pochet steken daar eigenwijs bij af. Plots diept hij iets op vanonder het pochet. Het is een mottenstrip.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *