Laatste dag van de Floriade


Van nat naar zonnig weer op de laatste dag van de Floriade zodat veel mensen besloten om vandaag voor de laatste keer of alsnog een bezoek te brengen aan de Wereld Tuinbouw Expo in Venlo. Het was de moeite waard! Ik heb genoten van al het moois dat werd aangeboden door een perfecte organisatie. Hulde aan allen die hieraan hebben meegewerkt! Vanavond werd de zesde editie van de Floriade afgesloten met een kleurrijk muziek- en dansprogramma. Heel veel foto’s heb ik gemaakt, teveel om hier allemaal te laten zien. Zoals je op bovenstaande foto ziet, ging ik nooit op pad zonder een fotocamera. Voor nu sluit ik af met een kleine selectie foto’s uit het geheel. Later kom ik terug met textiel- en handwerkfoto’s van de Floriade, want handwerk was er ook!


Wat zag ik veel mensen die deze gieter mee naar huis namen. Naar mijn idee zou deze Lungo gieter wel eens het best verkochte artikel kunnen zijn.


Heerlijk weer vandaag om te zonnen op de Floriade!


Muziek was er aldoor volop om van te genieten. Daarnaast nog vele diverse evenementen. Voor ieder wat wils.


Koffie met Limburgse vlaai was erg geliefd, maar het toppunt was toch wel de puntzak frites met mayonaise! Overigens heerlijke frites, kan ik je vertellen!


Bij welk paviljoen stond er bijna altijd een lange rij mensen te wachten? Tja, dat was bij het Rabobank paviljoen!

In de Rabo Earthwalk speelt zich onder je voeten een spectaculaire film af. Je beleeft vanuit een uniek perspectief hoe land- en tuinbouw ontstaan vanuit de natuur en hoe dit leidt tot de ontwikkeling van dorpskernen en steden. Langzaam maar zeker ontstaan allerlei vormen van transport, zien nieuwe energiebronnen het licht en maakt de opkomst van dataverkeer een onuitwisbare indruk. Ontwikkelingen die ons in staat stellen te leven zoals we dat dagelijks doen. Spectaculair om te zien!


Van de landenpaviljoens (buiten Nederland) stak China en Indonesië er met kop en schouders bovenuit. Op bovenstaande foto zie je slechts een detail van China.


Een detail van Indonesië.


Het schitterende Holland paviljoen, ’t ei! Prachtige vormgeving en gelukkig blijft dit paviljoen staan!


Vanuit Venlo stuur ik de groeten naar Almere en wens iedereen veel succes met de voorbereidingen voor Floriade 2022.

Voor het eerst werd de Wereldtuinbouwtentoonstelling buiten de Randstad gehouden. Alle voorgaande Floriades leden zware verliezen. De Floriade had een bezoekersaantal van 2 miljoen als doel gesteld om zwarte cijfers te kunnen schrijven. Of dat laatste gelukt is, moet nog blijken. Hoe het kasboek eruit ziet, wordt later bekendgemaakt. In ieder geval is het bezoekersaantal uitgekomen op ruim 2 miljoen, om precies te zijn 2.046.684! Uit Nederland kwam 49 procent, Duitsland 36 procent en 15 procent uit overige landen. Het aantal kopjes koffie kwam uit op 1.571.428, er werden 421.123 porties frites gegeten en 179.954 belegde broodjes.

11 gedachten over “Laatste dag van de Floriade

 1. Op de site van de Limburger las ik dat ze quitte gespeeld hebben. Dat zou de eerste keer zijn in de geschiedenis van de floriade.
  Overigens kon je die frieten in het begin niet krijgen. Ze waren niet chic genoeg. Na klachten van bezoekers mocht het toch.

 2. wat een mooie laatste dag.qua zon en regen., Het zou inderdaad leuk zijn als er eens een keer quitte werd gespeeld, maar wat gebeurt er nu met het terrein en de boedel?? een veiling?? Basje

 3. Jammer dat het weer voorbij is.
  En nu maar hopen, dat we er over 10 jaar nog zijn om er weer van te kunnen genieten!

 4. @Mieke S, de titel van het artikel in de krant is verwarrend:

  http://www.limburger.nl/article/20121008/REGIONIEUWS01/121009247/1056#Floriade_maakt_geen_verlies

  Lees je verder dan schrijft de verslaggever:

  ‘Bert Stek van de wereldexpo, die zondag voor het laatste open was. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we quitte hebben gespeeld.” Hij spreekt van een “groot succes”. Het evenement trok ruim twee miljoen bezoekers.’

  Ik heb begrepen dat de frites niet gezond genoeg was waardoor deze in eerste instantie niet te koop was. Het paste niet bij het thema. Na heel veel vraag naar deze snack werd alsnog besloten om in een kiosk frites te gaan bakken, maar dan wel in de meest gezonde olie…

  @Basje, de Innovatoren, het Holland paviljoen en Villa Flora blijven in ieder geval bestaan. De kantoren in de toren zijn al allemaal verhuurd. Voor de andere gebouwen ligt de bestemming nog niet helemaal vast, voor zover ik op de hoogte ben.
  Zelf hoop ik dat het een wandelgebied blijft en dat de fraaie voetgangersbrug blijft liggen. Het is een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Nog een restaurant erbij en het is oké!

  @Saskia, het is veel te snel gegaan. Er is 10 jaar gewerkt aan het park en binnen enkele maanden is het voorbij. Jammer! Van mij hadden ze best tot na de herfstvakantie open mogen blijven.

 5. Voor jullie was het heerlijk zo dichtbij en je kon er vaak naar toe, prachtige foto’s en jullie hadden een super laatste dag.
  Nu inderdaad hopen dat ze er niet veel geld bijin schieten.
  Groetjes ELza.

 6. Het is duidelijk te zien dat je ervan genoten hebt. Mij is het dit keer niet gelukt, voor ons is het wat verder weg. Jouw regelmatige verslag maakt veel goed. Misschien over 10 jaar …..

 7. Ha Ha….Wat ben je groot geworden (schaduwfoto) heb heerlijk mee kunnen genieten van je bezoekjes aan de Floriade.
  Fijn dat er zoveel belangstelling was en dat jij zo enthousiast er over bent.
  Heb wel andere berichten gehoord, maar denk maar zo… je moet er ook oog en geduld voor hebben om de mooie dingen te zien op zo’n grote oppervlakte.,

 8. Er was nog wel een nadeel: in sommige paviljoens waren de verkopers wel erg opdringerig.
  Park was super. En al liep je bijna de hele dag dan nog kon je niet alles bekijken. Zoveel te zien en zo mooi.

 9. Wij hebben een paar weken terug ook zo enorm van de Floriade genoten. Ik ben het helemaal met je eens: ze hebben het perfect georganiseerd! Mooi foto’s heb je gemaakt. Ik heb ook met een scheef oog naar die gieters gekeken, vond ze ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *