Storm op de Floriade


Na een drukke week was het vandaag even tijd voor ontspanning. Samen met schoonzus Elly vertrok ik in alle vroegte naar de Floriade. Vanwege de storm werden de vlaggen neergehaald en de kabelbaan bleef de hele dag gesloten.


De laarzen hadden we thuisgelaten en die bleken we gelukkig ook niet nodig te hebben.


The boots of the hunter van Pii. De laarzen van de eerste menselijke jager werden de laarzen van de varkensboer, van de tomatenteler en de fruitboomkweker. Een eerbetoon aan onze voedselmakers.


Op zo’n stormachtige dag wil het wel eens gebeuren dat een paraplu het niet overleeft!


Storm, regen en een beetje zon was het weertype van vandaag. Het maakte niet uit, wij kijken terug op een stralende dag.

8 gedachten over “Storm op de Floriade

 1. Ja wat een rare wind opeens. Bij ons waaide een grote spar om op de oprit, rakelings langs de auto. Pjoe was al foto’s aan het maken voor de verzekerijg. Maar tot nu toe geen schade ontdekt :O
  @ Ontzettend bedankt voor het uitbrengen van je stem. Aangezien ik niet een facebooker ben zal de concurrentie wel overweldigend zijn. Maar niet geschoten is altijd …

 2. Als ik het goed heb, is de Floriade morgen de laatste dag open?
  Stormachtig weer heeft het voordeel, dat het lekker rustig is qua bezoekers.
  Je hebt weer leuke foto’s gemaakt!

 3. oh, als ik zo’n mooie paraplu (5e foto) in de prullenbak zie liggen, wat jammer om die weg te gooien. Ik koop m’n paraplu’s graag heel gekleurd, zodat er mooie vlaggetjes uit te knippen zijn als de oorspronkelijke functie niet meer werkt. ’n Typisch geval van recycling. Met die saaie zwarte is niets te doen.
  Als ik het goed heb, is morgen de laatste dag van de Floriade? Over 10 jaar is het in mijn woonplaats Almere, lijkt me nu al leuk!
  Lieve groet, Marjo B-W

 4. Door onze lange afwezigheid uit dit natte kikkerlandje is de Floriade geheel aan mij voorbij gegaan. Gaan nu eerst wennen aan de kou hier. Ik kijk met belangstelling naar jouw boek uit hoor groetjes Monica

 5. Heden zijn de paraplu’s zo goedkoop dat je hem beter weg kan doen i.p.v. repareren.
  Maar als het zo’n dure Burberry plu is dan is opsturen naar engeland ook geen optie. Maar in Enschede zit nog een echte paraplu-maker…het kan wel eens even duren want die man werkt op zn eentje.

 6. Altijd jammer na een storm al die kapot gewaaide paraplu’s.
  Je zou ze allemaal wel mee willen nemen voor de mooie stofjes die er op zitten.

 7. Fyn dat je ons liet meegenieten van de Floriade. Hannie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *