Textielpost – Maastricht

Vandaag komt de textielpost uit Maastricht. Tijdens de handwerkexpositie in Roermond sprak ik met Gonny waarbij het onderwerp textielkaarten werd aangeroerd. Gonny verzamelt hoofdzakelijk kaarten met een afbeelding van naaigerei. Via postcrossing hoopt ze haar kaartencollectie uit te breiden. Tijdens haar zoektocht naar nieuwe kaarten vond Gonny een erg leuke textielkaart voor het project Textielpost!


GonnyH: ‘Vorige week heb ik een leuk en gezellig gesprek met je gehad. Het onderwerp Textielpost is blijven hangen. Vandaag was ik in Maastricht aan het snuffelen voor nieuwe kaarten voor de postcrossing. Toen zag ik deze kaart ook staan. Dacht meteen, deze stuur ik aan Berthi. Niet van over de grenzen, maar wel het item dat je bedoeld. (hoop ik).’

Het werk dat op de kaart staat afgebeeld heeft de titel Fleur de Sel gekregen en is gemaakt door Anu Tuominen.

11 gedachten over “Textielpost – Maastricht

 1. Wat een leuke kaart weer!!
  “een kaart voor Berthi” is een standaard uitdrukking geworden voor een flink deel van handwerkend Nederland 😉

 2. Wat een enorme mooie kaart. Een collectie zout- en peper stelletjes en dat aangevuld met haakwerkjes.
  Zo te zien worden de potjes gebruikt als bollenbakje.

 3. Het idee om een zoutvaatje te gebruiken voor een piepklein bolletje dun garen vind ik super. Wat een leuke kaart is dit.

 4. @Ine, … en nog zijn al die prachtige kaarten die wij met z’n allen versturen niet genoeg om de prijsverhoging van de postzegel tegen te gaan. Jammer, wij doen zo ons best! Handwerkend Nederland verstuurt en ontvangt graag post!

  @Elma, grappig toch dat de zoutvaatjes als bollenbakje worden gebruikt! Ik vind het idee subliem en prachtig uitgevoerd!

  @Dorothé, (*_*) (*_*)(*_*)

  @Mieke S, helemaal mee eens!

 5. “Fleur de sel” is de aanduiding van de allerbeste kwaliteit zeezout, mooi wit en met fijne kristallen. Leuk dat deze haakwerkjes, mooi wit en fijn, door dit plaatje ook onder die noemer vallen.

 6. Is dit nu uit een ander zoutvaatje tappen? Wat een leuk idee. Doet me aan mijn kluwenbakjes denken.

  @ Zou ik je mogen vragen een stem op me uit te brengen? Ben genomineerd met een foto van Klooster ter Apel Gr. fotowedstrijd National Geographic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *