Textielpost – Slowakije en Oostenrijk


Liesbeth de R.L.: ‘In Slowakije zie je regelmatig mooi handwerk (kleding, hout). Maar de ansichtkaarten “industrie” heeft zich daar nog niet opgeworpen. Slechts één winkel meegemaakt waar ze deze kaarten verkochten (het is een serie).’

Het is een schitterend en kleurrijk borduurpatroon uit begin twintigste eeuw, Liesbeth! Geweldig dat je deze textielkaart ontdekte ondanks dat het niet gemakkelijk was. Wat zijn wij in Nederland dan toch verwend met de diversiteit aan kaarten op allerlei gebied. Ook jouw kaart is weer een geweldige aanwinst voor het project Textielpost.
Tot nu toe heb ik je geen textielkaartje terug kunnen sturen omdat ik je adres niet heb. Misschien kun je alsnog mij de gegevens mailen via het contactformulier dat rechtsboven op dit blog is te vinden.


HennieM-S: ‘Dit beeld stond in een kerk in Oostenrijk. Rijk versierd met goudwerk en kant. Een leuk idee van je, had je adres meegenomen. Groeten uit Oostenrijk.’

Het Filzmooser Kindl hangt sinds de ingrijpende renovatie van 1959-1961 van de Filzmooser Pfarrkirche in het centrum van de kerk boven het altaar. Een kind als een miraculeus beeld roept veel gedachten op. Kinderen brengen vreugde en trots, en angst en vrees. Kinderen zijn de rijkdom en de toekomst van deze wereld, en toch leven er zoveel in armoede, ziekte en honger.

Ook dit is weer een bijzondere textielkaart. Geweldig dat jij, net als vele anderen, aan mij denkt tijdens je reis. Het is en blijf hartverwarmend hoe iedereen meeleeft, meedenkt en meegeniet van textielpost. Net als Liesbeth kan ik jou ook geen textielkaart terugsturen omdat ik je adres niet heb. Misschien kun je dat alsnog mailen via het contactformulier dat rechtsboven op dit blog is te vinden.

3 gedachten over “Textielpost – Slowakije en Oostenrijk

  1. prachtige kaarten. kreeg je wee, het Filzmoos Kindl is zo mooi en als dat dan in zo´n typisch klerkje hangt,… Basje

  2. Een verrassende kaart uit Slowakije en een hele mooie uit Oostenrijk. Wat zou ik graag eens in je kaartenbak snuffelen!

  3. @Mieke S, je zou volop genieten van al die prachtige, aparte, bijzondere en speciale textielkaarten. En elke kaart heeft zijn eigen verhaal, zó mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *