Floriade 2012 II


De herfst is vandaag goed van start gegaan. Droog weer met een stralend zonnetje, een ideale dag om met de fiets naar de Floriade te gaan. Wederom heb ik diverse foto’s gemaakt, die nog aan bod komen op korte termijn. Vandaag houd ik het bij de steltlopers die een prachtige performance gaven.Let op de gezichtsuitdrukkingen!Eerdere berichtjes die betrekking hebben op de Floriade zijn hier, hier en hier terug te vinden.

7 gedachten over “Floriade 2012 II

 1. Ik had heel graag naar de Floriade gewild, en ik heb de kaartjes al liggen, maar het zal er niet meer van komen, helaas.
  Je laat een mooie impressie van de steltlopers zien Berthi!

 2. We reden er gisteren nog langs, na een weekje Zuid-Limbrug. En we stonden er versteld van hoeveel bussen er stonden. In juni hebben wij de Floriade bezocht. Er was veel te zien, teveel voor 1 dag. Maar we vonden het de moeite waard. Ik hoorde dat het terrein gebruikt gaat worden voor industriele doeleinden, maar ja in deze tijd met de crisis ……. maar dat wisten we tien jaar geleden niet, gelukkig maar.
  Groningen probeert nu ook de Floriade naar zich toe te trekken, dus wie weet wonen wij over tien jaar lekker dicht bij ! Kunnen wij er op de fiets naar toe. Overigens waren wij er ook met de fiets naar toe vanaf een camping in de buurt van Venlo.
  Mooie foto’s laat je zien Berthi, waren dit de steltlopers ?
  Groet Margriet

 3. @Noor, een bezoek aan de Floriade is absoluut de moeite waard. Ontzettend jammer dat het je niet gaat lukken om hier naar toe te gaan.

  @Saskia, de kantoren in de Innovatoren zijn al allemaal verhuurd. Villa Flora en het Holland-paviljoen blijven bestaan. De rest zal zoals het er nu uitziet allemaal verdwijnen. Gisteren zag ik op verschillende paviljoens een bordje met te koop/te huur staan.
  Ik hoop dat het ook een wandelgebied gaat worden. Het is een prachtige omgeving. Het zal vast nog even duren voordat de totale invulling bekend zal zijn.

  @Margriet, het was ontzettend druk gisteren, maar het park is zo groot dat de mensen zich verspreiden. Bovendien was het ook nog eens een prachtige dag door het stralend zonnetje. Ondanks de drukte geeft het park rust. De wandelpaden zijn erg breed zodat je niet op elkaars hielen loopt.
  Al met al is het telkens weer heerlijk om een wandeling op de Floriade te maken.

  Ik ben benieuwd of Groningen de volgende Floriade gaat organiseren. Spannend! Binnenkort wordt het bekend gemaakt.

  De foto’s die ik laat zien zijn inderdaad van de steltlopers.

 4. Het zijn niet alleen bloemen die je te zien krijgt.
  Vele kunstuitingen komen voorbij.
  Dankzij Berthi die doorlopend toegang heeft, fietst er even heen om ons mee te laten genieten.

 5. Hoi Berthi,
  Prachtige foto’s heb je gemaakt van de seltlopers. Wij stonden er verbaasd over dat ze dat zo lang konden volhouden.
  Heb je ook toevallig foto’s gemaakt van de “aangeklede stokken” in het Villa Flora gebouw. Die zijn bij mij helaas allemaal mislukt en wilde die graag nog bij mijn collectie foto’s van de Floriade 2012 hebben.

  We hebben ieder geval genoten van deze Floriade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *