Textielpost – Zuid-Korea

In deze log vraag ik me af wie er in Noord-Korea zou komen? Inmiddels heb je kunnen lezen dat Mieke Gorter daar vertoefde in het voorjaar van dit jaar en mij blij maakte met twee prachtige textielkaarten. Tja, dan ga je jezelf de volgende vraag stellen: ‘Wie zou er nu ooit in Zuid-Korea komen?’ Geheel onverwachts kwam Peter op een dag met het verhaal dat een collega van hem voor zaken naar Zuid-Korea zou gaan en had hem maar gelijk gevraagd of hij uit wilde kijken naar een textielkaart. Zo gezegd, zo gedaan. Helaas klopt dit niet altijd, want het kostte aardig wat tijd en inspanning om in Seoul een textielkaart te vinden.


RobertS: ‘Na 3 uur zoeken met 3 mensen is deze kaart gevonden in een piepklein winkeltje in het centrum van Seoul, in het gedrang van de zaterdag drukte.’

Wederom een zeer bijzondere textielkaart en door het verhaal en de lange zoektocht extra waardevol!

6 gedachten over “Textielpost – Zuid-Korea

 1. Dat is leuk, Heb je nu de wereld bijna of geheel compleet.? Basje

 2. @Basje, ik heb al een heel mooi overzicht van de wereld, maar er zijn nog aardig wat landen die van mij erbij mogen komen!:-) En dat zegt dan iemand die nooit reist!:-)

  De prachtige hoeveelheid textielkaarten die ik nu al heb, zijn echt super! Ik had bij de start van het project Textielpost geen idee hoe deze nieuwe uitdaging zou kunnen verlopen. En moet nu eens zien wat de textielkaarten al teweeg hebben gebracht. Ongelooflijk mooi!!! Het is heel hartverwarmend en heel bijzonder dat zoveel mensen tijdens hun verblijf, waar dan ook, aan mij denken en uitkijken naar een textielkaartje! Dit project verdient t.z.t. een prachtige afsluiting. Als mijn boek af is, ga ik me daar eens over buigen.

 3. Wat staat dat hoedje links boven op het hoofd, hoe houd je dit vast.
  Het verhaal van het zoeken is net zo belangrijk als de kaart.
  Het textielkaartenproject hoeft nog geen afsluiting, wij genieten er nog steeds van. Er zijn best nog genoeg plaatsen op de wereld waar je nog geen kaarten van hebt.
  Soms is het wel een teleurstelling als je geen textielkaart kunt vinden.

 4. Bijna de hele wereld in ´kaart´ . En over dat niet reizen, Hergé, die Kuifje heeft gemaakt, heeft bijna alles van postkaarten en foto’s nagetekend.

 5. Een hele eer voor je dat mensen terwijl ze vermoedelijk een drukke agenda hebben, zoveel moeite doen om een kaart voor je te vinden! En dan ook nog zo’n mooie.

 6. mooie kaart maar wat ben ik weer blij dat ik in Westerse kleding mag rondlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *