Creatief denken


De opening van het academisch jaar 2012 ligt achter ons. Het was tevens de officiële start van het nieuwe collegejaar. De studenten zijn er klaar voor om na een ‘uitgeruste’ vakantie flink aan te pakken. Naast de studie worden er aan de student nog diverse mogelijkheden aangeboden om zijn/haar kennis verder uit te breiden. De TU/e, waar Thijmen aan zijn tweede jaar is begonnen, geeft iedereen de kans om workshops te volgen. Een cursus daarvan heeft de titel Creatief denken. Het is een basiscursus die je helpt om denkpatronen te doorbreken, aannames los te laten, een sprong te nemen in het diepe en de gedachten eens goed de vrije loop te laten. Aan de afbeelding te zien kun je dit proces versnellen door je heel ontspannen bezig te houden met breien!

10 gedachten over “Creatief denken

 1. MISSCHIEN ZIJN BREI CURSUSSEN ALLE TWEE, ONTSPANNEND EN DOORBREKEND,

 2. “Out-of-the-box”-denken is erg belangrijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten en ideeën.
  En is breien niet ook ont-wikkel-werk? Je ont-wikkelt een bolletje wol en maakt er iets heel anders van.
  BesteThijmen, “go bodly where no man has gone before”. (uit Startrek)

 3. even iets anders. Ik las net op een borduursite iets over een website : Antique pattern Library. Ik weet niet of je die al ontdekt had, maar het is alsof je in een antieke textiel-museum loopt. Dus geef ik het voor alle zekerheid aan jou en je lezers door.

 4. Vandaag ook mijn eerste lesdag gehad, het opent weer allemaal nieuwe deuren al lijkt mij zo’n cursus creatief denken ook wel wat.

 5. @dutch margreet, dank je voor deze tip. Ik wist het nog niet!

  @Saskia, dank voor de link. Ik heb net even gekeken, maar wat is er veel op te zien! Super!

  @Maaike W, o, wat spannend! Het zal toch wel weer even wennen zijn voor je, maar als je eenmaal in je ritme zit, zul je het geweldig vinden. Heel veel succes!

 6. Thijmen boft maar dat hij aan deze TU/e kan studeren met zoveel goede ideeën voor zijn toekomst.
  Thijmen grijp je kans en leer breien. In de trein kun je beter op een rondbreinaald breien dan heeft je buurman geen last van je lange naalden.
  Wat krijgt de jeugd toch veel kansen.

 7. saskia, ja die. ik kan (nog) niet linken, digibeet tot in de teennagels. Leuk is ’t ie, he Berthi. Misschien vind je daar antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Zojuist het “laddernaaldje met nijlongaren” weergevonden. Mijn zus haalde daar de ladders in 40 en meer denier kousen mee op. Fijner brachten we naar de winkel. lange “riddels” (ladders) ook, zelf deed je alleen 1 steeks tot zo’n 4 cm. vertelde ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *