Chinese vierling


Hoe moet de juf of meneer een vierling uit elkaar houden als zij voor de eerste keer naar school gaan? De moeder Tan Chaoyun uit Shenzen van de vierling op de foto heeft zelf al de grootste moeite om haar jongens uit elkaar te houden. Alleen de vorm van hun oogleden is anders, volgens mevrouw Tan Chaoyun. Tot ze achttien maanden oud waren, droegen ze een enkelbandje met hun naam. Dat was de enige manier om hen te herkennen. Om de leerkrachten te helpen liet de moeder de nummers 1 tot en met 4 in hun haar scheren.

Foto: AFP

12 gedachten over “Chinese vierling

 1. Heel inventief! Maar wat bedenkt de moeder als zij hier te groot voor zijn? Dat zullen we wel nooit weten.

 2. Haar groeit weer aan.
  Misschien is hier een kleine tatoeage een permanentere oplossing. Al ben ik helemaal niet voor tatoeages, hoor! Maar hier lijkt het me de enige echte praktische oplossing.

 3. En die moeder snap ik toch niet helemaal. Ze kleedt ze alle vier hetzelfde. Dat is sowieso al een eerste mogelijkheid om ze uit elkaar te kunnen houden.

 4. Ik denk dat verschillende kleding niet helpt. Want zodra zij dat in de gaten hebben verruilen ze dat om het geheel nog chaotischer te maken.

 5. Ik heb toch een beetje medelijden met die vier!
  We zijn al zo vaak verworden tot een nummer……..

  Mijn oplossing zou ook zijn in verschillende kleding, verschillende haarstijl, en (zeer verstandige leraar) verschillende klassen.

 6. Maandag begint op Net5 een serie over een Nederlandse eeneiige vierling.
  Waarschijnlijk is de kleding van de jongens trouwens hun schooluniform.

 7. Juf heeft groot gelijk, allemaal in een andere klas en ja verschillend kleden zal op een chinese school moeilijk zijn met een uniform. ga de zon op zoeken fijne dag basje

 8. Uitstekende oplossing! Kinderen van die leeftijd zitten zo ‘logisch’ in elkaar dat ik vermoed dat ze er zelf blij mee zijn. Ze hebben er geen last van dat ze verwisseld worden en ze hoeven niks uit te leggen. Ze kunnen gewoon kind zijn.

 9. Ik wist niet dat in China de cijfers gelijk als hier zijn.
  Makkelijk je kunt dan de nummers afroepen.
  Twee kom hier, drie ga zitten enz.

 10. zielig voor die kinders,
  nou al een nummer te moeten zijn
  de kapper had toch 4 andere modellen kunnen knippen
  of met allemaal een vaste kleur van kleding per kind bijv…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *