14 gedachten over “Handwerkattribuut…

 1. Mijn eerste idee is ook: om te stoppen.
  Maar daarvoor had mijn moeder een soort paddestoel in haar mandje liggen.
  Dus…..wie weet!
  Maar ik ga toch voor stoppen ☺

 2. naar mijn weten gebruikte die mijn moeder vroeger
  om die mini lapjes van gordijneringen borduurtjes in te spannen
  er stonden patroontjes als bessen bloemen en vogeltjes in setjes van 3 houten ringen aan de muur

 3. Zou het gebruikt zijn voor stopwerk? Ik ken alleen de stopeieren en – paddenstoelen, maar dat zegt natuurlijk niet alles.
  Wat jij suggereert, Ester, kan ik me ook heel goed voorstellen. Mijn moeder heeft vroeger net als vele anderen die kleine borduurwerkjes gemaakt die in de gordijnringen pasten. Geen idee of ze nog aan/tegen de muur hangen. Ik ga op zoek.

 4. Volgens mij voor een klein borduurtje in te spannen. Zo,n geborduurdegordijn ring Berthi heb ik ook gemaakt met een super klein lapje en super klein geborduurd. Kan ik nu niet meer zien. Twee had ik klaar en een ligt nog hier half af, pas nog in mijn handen gehad. Petipoin heet dit geloof ik ..verkeerd geschreven hoor.

  Ik laat het bij mij nog wel een keer zien. Groetjes ik hoop dat jullie er achter komen waar voor dit is. Liefs José

 5. volgens mij om te stoppen van sokken of iets dergelijks vr groet Henny

 6. De antiquair wist er zelf ook weinig over. Slechts één aanwijzing vond ik, op een Britse veilingsite stond het afgebeeld als linnenmarkeerder, maar hoe het in de praktijk gebruikt werd weet ik nog steeds niet…

 7. De beide delen werden en worden nog stteds gebruikt.
  Als je een monogram op een zakdoek wenst te maken neem je de zakdoek tussen beide delen om te spannen.
  Vervolgens teken je het monogram op de stof.
  Daarna werk je met een kleine kromme naald ( 1 cm. bocht) het monogram in kleur uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *