Nieuw boek van Jacqueline Holdsworth

Elizabeth en Micheál Feller verzamelen al veertig jaar antiek borduurwerk. Inmiddels hebben zij een grote en speciale collectie opgebouwd. Doordat Elizabeth en Micheál allebei op jonge leeftijd hun ouders hebben verloren, gaat hun belangstelling in het bijzonder uit naar handwerk dat in de weeshuizen is gemaakt. Zo hebben zij veel merklappen uit het weeshuis van Bristol en andere plaatsen. Ook bevat hun collectie Ackworth en andere Quaker merklappen, maar ook merklappen uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Mexico, India, Denemarken, Zweden en de Verenigde Staten. Zelfs een merklap van Jane Austen bevindt zich in hun zeer uitgebreide verzameling.


Jacqueline Holdsworth is begonnen om deze collectie onder de aandacht te brengen door middel van publicaties. Vorig jaar verscheen het eerste boek Micheál and Elizabeth Feller. The Needlework Collection: I. Hierin worden de oudste borduurwerken besproken. Dit zijn met name borduurwerken met bijbelse taferelen en merklappen van vóór 1700. Deel II verschijnt deze maand waarin 400 merklappen van de 700 worden opgenomen en ander borduurwerk. De beschrijvingen worden verzorgd door Elizabeth waarbij zij ook zal vertellen hoe de collectie tot stand is gekomen. Heb je belangstelling voor een van deze boeken, of allebei, stuur dan een e-mail naar: erica.uten@outlook.com

7 gedachten over “Nieuw boek van Jacqueline Holdsworth

 1. Ik heb Erica gesproken in Roermond.
  Enne…..de tijd gaat snel, ben dus zó jarig 😉

  De boeken van Jacqueline zijn altijd heel bijzonder mooi en uitgebreid!

 2. @Ine, ik heb me op de lijst laten zetten bij Erica in Roermond, voor zowel deel I als deel II.
  Jij hebt je verjaardagscadeautje in ieder geval al gereserveerd!:-)

  Erica had het eerste deel bij zich. Zeer goed verzorgd! Maar we zijn niet anders gewend van Jacqueline!

 3. Dat kan je wel aan haar over laten !!;-)

  Neem aan dat er geen patronen in staan ?

 4. @MM, Jacqueline laat meestal een patroon maken dat je terugziet in de omslag. Ik vermoed dat dit nu ook weer het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *