Sp1n op sokken

De meteorologische herfst is begonnen; een beetje koud, nevelig, vochtig en… dikke grote spinnen die zonder toestemming binnensluipen. Twee stuks kwamen al ongevraagd de slaapkamer binnenwandelen en om heel eerlijk te zijn zit ik niet te wachten op dergelijk onverwacht bezoek. Waarom komen deze dikke grote spinnen mijn huis binnen? Na het lezen van deze uitleg, blijken de spinnen zich al een hele poos te verschuilen in mijn huis. Wil ik dat weten? Laat ik maar snel overgaan naar de spin op papier: De sp1n op sokken.


Eén spin, drie paarden, zeven peren etente heren, negen schelpen, dertien eendjes en zesentwintig parelmoeren knoopjes. Allemaal en veel meer in Spin op sokken van Griffelwinnaar Ted van Lieshout & Penseelwinnaar Sieb Posthuma.1 2tal 3lingen

4t 5en6tig tot

7tig n8chten feest

met 9 10ers die 11

zijn geweest.

Hier kun je bladeren in het boekje en het is hier te bestellen. Misschien een tip voor de Kinderboekenweek die op 3 oktober begint en tot en met 14 oktober duurt. Nog een grappig gedichtje uit Sp1n op sokken:
Er zaten drie nonnetjes

zonder japonnetjes

op drie tonnetjes

onder drie balkonnetjes

op drie gazonnetjes

in drie zonnetjes.


O, wat onnetjes!


Van de Kinderboekenweek naar de NS Publieksprijs. Gisterochtend zijn de genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs 2012 bekendgemaakt. Vanaf nu kun je stemmen! Kies je favoriete boek en beslis mee welke titel Boek van het Jaar 2012 wordt. De genomineerden zijn:
•De Lance factor – Mart Smeets
•En dan nog iets – Paulien Cornelisse
•In mijn dromen – Simone van der Vlugt
•Noorderlicht – Suzanne Vermeer
•Tegenlicht – Esther Verhoef
•Tonio – A.F. Th. van der Heijden

6 gedachten over “Sp1n op sokken

  1. Lachende heb ik de versjes gelezen! super boekje , alleen voor kinderen die oud zijn is het ook super hoor. Fijne zondag , Hier is het niet zo echt herfstig op het ogenblik,

  2. Dat wordt het boek voor Imme in de boekenweek. Grote broer kan dat zeker voorlezen. Met de voorbeelden die je eruit laat zien, hoef ik verder niet te bladeren om mijn keus te bepalen!

  3. Ook bij mij komt ie op het lijstje voor de boekenweek.
    Dank voor de tip Berthi.

  4. wat een mooie gedichtjes. Ik ben fan van dit soort aparte teksten. dank je voor de tip Berthi!

  5. Het boekje Spin op sokken kwam ik heel toevallig tegen. Ik zocht op een onderwerp (weet al niet meer welk) bij Google en kwam zo de Spin op sokken tegen. Het is een boekje uit 2008 en bijna nergens meer te koop. Op dit moment kon ik het alleen vinden bij Lobbes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *