Handwerk uit Armenië

Giny bracht onlangs een bezoek aan Armenië en stuurde mij een prachtige textielkaart. Ook maakte zij foto’s van fraai handwerk in het Armenian Museum of Folk Art. Niet alle foto’s op de website zijn afkomstig uit dit museum, maar wel een groot gedeelte. De eerdere website die ik vermelde is weer in de lucht. Dus hier wederom de link.


Een tafelkleed, ‘cotton thread, needlework-lace’, M. Ghazanchyan 1966.


Detail uit het tafelkleed.


Een geborduurd tafelkleed met katoenen borduurgaren, Vaspurakan, 18e eeuw.


Detail van het geborduurde tafelkleed.
Detail van een geborduurde handdoek met zijden borduurgaren, Shoushi, 18e eeuw.


Detail van een geborduurde handdoek.


Handgemaakte Armeense poppen van oude tapijten. De legende vertelt dat de poppen werden gebruikt om te bellen voor regen tijdens droogte. Boerendochters zouden al zingend over de velden lopen voor regen met een Noori pop in de hand.

Meer informatie en afbeeldingen over Armeens handwerk is hier te zien, ook hier en hier.

8 gedachten over “Handwerk uit Armenië

  1. Heel leuk om alvast een voorproefje te zien van al deze mooie handwerken.Over 4 weken vertrekt de reis van HZG naar Georgie en Armenie en zal o.a.ook dit prachtige museum worden bezocht.Maar doorGiny en Berthi kan je ook op deze manier genieten van dit moois!

  2. @Thera, wat gaat de tijd toch snel! Leuk dat jullie ook dit museum gaan bezoeken. Ik kom er net achter dat de link niet meer werkt waarop veel foto’s zijn te zien. Volgens mij hebben ze alles verwijderd. Via Google werkt de link naar dit museum ook niet meer. Jammer.

  3. Wat een prachtige handwerken, fijn dat de link nu weer werkt.
    Er is zo veel bijzonders te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *