Personeel van de Bijenkorf in een nieuw jasje


Sinds eind 2010 was de Bijenkorf al aan het peinzen over nieuwe uniformen voor het winkelpersoneel. Het moest meer passen bij het tijdsbeeld, en meer fashion, want als winkel hebben ze ook meer aandacht voor mode. Een werkgroep koos Francisco van Benthum. Zijn stijl, stofgebruik en oog voor detail past bij de Bijenkorf.

Tijdloos, modern design. Dat beeld was het uitgangspunt voor de ontwerpen van de nieuwe bedrijfskleding. Als voorbeeld diende de bedrijfskleding van hotel Costes in Parijs en The Royalton in New York. De medewerkers daar, dragen informele, stijlvolle en eigentijdse kleren met een uitstraling die ook goed past bij de kernwaarden van de Bijenkorf.

Nadat Francisco de stoffen had uitgekozen, werd in nauwe samenwerking met de Bijenkorf de stijlen en details uitgewerkt in de kleur blauw met honinggele accenten. Dat leverde een hoogstaande collectie op waarvan de kledingstukken onderling gemakkelijk te combineren zijn.

De collectie moet natuurlijk wel draagbaar en praktisch zijn. Na uitgebreid getest door het personeel in het filiaal van Amsterdam en goedkeuring zal vanaf 1 september de medewerkers de nieuwe kleding dragen.

Hieronder een afbeelding met enkele bijzondere details van de nieuwe bedrijfskleding.

13 gedachten over “Personeel van de Bijenkorf in een nieuw jasje

 1. Wat is mode toch een vreemd verschijsel. Matthijs van Nieuwkerk draagt standaard veel te krappe pakken. De arme man ziet eruit of hij het pak van zijn kleine broer heeft aangetrokken en nu moet dat arme personeel van de Bijenkorf ook al in te krappe kleding gaan werken? Noem mij maar een mode sukkel, maar zo’n pak vind ik er niet uitzien πŸ™‚

 2. Tja, het pak van de man lijkt mij ook te klein. De combinatie van de vrouw ziet er heel pittig uit. Als alle verkoopsters van de Bijenkorf maat 36 hebben en 1.85 mtr. lang zijn en nooit hoeven te bukken, zal vooral de roklengte er heel elegant uit zien. Ikzelf zou me er niet in zien werken met m’n maat 42 en 1.68. Zou me heel oncomfortabel voelen in zo’n rokje. Maar misschien mogen de dames, op verzoek, de rokken wel met wat meer roklengte dragen?

 3. Ik kom met regelmaat bij de Bijenkorf en de gemiddelde maat lit boven het hier getoonde. Ik zou me werkend in zo’n korte rok heel ongelukkig voelen. Ook niet praktisch. Wie weet is er voor de dames ook een broek variant.

 4. De kleuren en stoffen vind ik mooi. Ik kan me niet voorstellen dat dit prettig draagt, maar het is uitgetest. Het rokje vind ik te kort en het jasje van de man te strak. Het zal een heel komisch gezicht geven bij het personeel dat geen modelmaat heeft.

 5. @Annelies, voor de dames is er inderdaad een broek variant. Ik heb niet alle mogelijkheden laten zien. We gaan zelf gewoon binnenkort een kijkje nemen bij de Bijenkorf.

 6. Is dit nieuw dan? Ik zou niet weten hoe het oude eruit ziet πŸ˜‰
  Hoe dan ook, het uiterlijk vind ik minder belangrijk dan de inhoud van het personeel. Ik hoop dat het bij de Bijernkorf beter is dan bij de meeste andere winkels….

 7. @Mieke S, daar heb je een punt! Bij een aantal winkels is het gewoon belabberd, maar bij de Bijenkorf heb ik alleen goede ervaringen! Ik kom er graag!

 8. hahaha.. wat leuk om jullie commentaar te lezen, het lijkt wel alsof ik op mijn werk ben… we zullen t gaan ervaren….ik vind dat t er mooi uitziet en ben blij dat ik t iedere dag zo uit de kast kan pakken πŸ™‚
  Ook vind ik t leuk dat er een moderne ontwerper voor is uitgekozen…
  Hopelijk is t niet te warm en kan ik er in sjouwen…ik heb dan ook voor een broek en blouse gekozen en niet voor een flaneerjurkje of rokje…..wij in Rotterdam zijn nl gewend de mouwen op te stropen ;))))))))))

 9. @hilly, met een big smile lees ik je reactie! (*_*) (*_*)(*_*) Heerlijk hoe jij het verwoord! Laat je ons binnenkort weten hoe je nieuwe broek en blouse bevalt?

 10. Ik vind het jammer dat wij niet de kans hebben gehad om de kleding eerst te passen nu moeten heel wat collega,s de kleding omruilen ,vermaken,en retour sturen
  Ik heb kleding maat 44 en met mijn leeftijd 62 vind ik een heupbroek niet prettig en zeker niet als ik daar ook nog eens een tanktop in moet doen wat veel te lang is .De waterval blouse is leuk maar de stof laat ook wat te wensen over veel te dun.Ik hoop dat ik een broek om kan ruilen voor het jurkje daar is iedereen wel blij mee.

 11. Halleluja ik heb een broek kunnen ruilen voor een jurkje,het staat heel leuk met laarzen zo kom ik mijn 8 maanden wel door tot ik met de fut mag.Nu maar hopen dat we snel wat er bij mogen kopen .ik wil graag een korter geel topje als ik het zelf koop kan ik het korte maken de waterval blouse is sure thΓ© talk of touwn niemand vind het mooi maar we zien wel Maandag als we het aan hebben .

 12. @Gonnie Draper, geweldig dat je de broek hebt kunnen ruilen voor een jurkje en het belangrijkste is dat het jurkje erg leuk staat! Ik moet binnenkort toch maar eens een bezoek brengen aan de Bijenkorf, ik word steeds nieuwsgieriger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *