Textielpost – Armenië

Via textielpost bezoeken we de meest uiteenlopende landen waardoor we vaak ook nog eens kennis vergaren over textiel en handwerk uit het desbetreffende land. Zo reizen we vandaag samen met Giny naar Armenië.


Giny: ‘Hierbij een hartelijke groet vanuit Armenië. We hebben in musea prachtig kant gezien en borduurwerk, maar ze verkopen er helaas geen ansichtkaarten van. ‘Stad en land’ afgezocht en de enige kaart waarop wat kant en borduurwerk is te zien, is deze…’


Weer zo’n bijzondere en prachtige textielkaart waar Giny ook nog eens ontzettend veel moeite voor heeft moeten doen! Daar zijn we dus extra zuinig op! De dame draagt een van de kleurrijke nationale kostuums van Armenië. Meerdere kostuums kun je op deze site bekijken. Prominent staat de Etchmiadzin Cathedral afgebeeld op de kaart. Armeens borduurwerk is te bewonderen bij John Hopper. Een boek over Armeens borduurwerk is er ook, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Armenian Embroidery-Echoes from the Past [Haigagan Aseghnakordzoutioun begint bij een prijs van $166.70 en loopt verder op. Goedkoper is het boek Armenian Needlelace and Embroidery: A Preservation of Some of History’s Oldest and Finest Needlework. Voor $25.25 heb je een exemplaar.

4 gedachten over “Textielpost – Armenië

 1. Je hebt nu een behoorlijke collectie textielkaarten Berthi. Toch vind ik dat textiel in de ansichtkaarten ondergewaardeerd wordt. De zoektocht van Giny gewijst dat weer. Het is ook niet voor niets dat je van ons géén kaart hebt gekregen uit het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Werkelijk NIKS gevonden. Zelfs geen kanten randje ;-(
  Het is wel een leuk museum!

 2. Er wordt dus echt gespeurd naar textielkaarten .
  Die krijgen wij dan te zien bij Berthi en daarna kan voor ons het speuren beginnen over het w.w.w. via de links die worden vermeld.
  Je wordt er iedere keer weer wat wijzer(afgekort www) van !

 3. Wij Nederlanders reizen er wat af en altijd op zoek naar textielkaarten. Deze prachtige kaart geeft een goed beeld van de kleding.
  Groot is de teleurstelling als je niks kunt vinden. Het loont toch wel de moeite om als museum kaarten te verkopen ook al verstuur je ze niet een kaartje neem je gauw mee. Het valt mij wel op dat je steeds minder vakantiekaarten krijgt.
  Ze hebben hun laptop mee en sturen een mail met foto’s waar ze zelf ook op staan.

 4. @Mieke S, het verrast me ook zeer dat in aardig wat landen het zeer moeilijk is om een textielkaart te vinden. In sommige landen zijn zelfs heel weinig kaarten te koop terwijl we in Nederland overal kaarten tegenkomen, zelfs in de supermarkt. Versturen wij veel meer kaarten dan in het buitenland? Zijn wij veel meer een verzamelaar van ansichtkaarten? Want dat we ze kopen dat staat vast, anders werden ze echt niet op de markt gebracht. Daarbij komt ook nog eens dat in Nederland op bijne iedere hoek van de straat een brievenbus te vinden is, en dat is in het buitenland niet het geval.

  Ik waardeer het enorm dat er zo gezocht wordt naar een textielkaart, terwijl ik altijd zeg ‘je moet niet speciaal op zoek gaan, maar mocht je toevallig iets tegenkomen dan zou ik het ontzettend leuk vinden om een textielkaart te ontvangen en er komt altijd een kaartje retour’. De textielkaarten worden uiterst zorgvuldig bewaard door mij.

  @Mien B, jaja, van het een komt het ander!:-)

  @Elma, jammer dat de meeste mensen zo weinig vakantiekaarten meer versturen. Wij gaan ons best doen om daar enige verandering in te brengen! Ook al ga ik zelf niet met vakantie, toch probeer ik een goed voorbeeld te geven. Wekelijks verstuur ik aardig wat kaarten. Vorige week waren dat er bijvoorbeeld 15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *