Frederick the Literate


Boeken zijn onmisbaar voor de textiel- en handwerkliefhebber. De meesten onder ons zullen, net als ik, een mooie gevulde boekenkast hebben waar een schat aan informatie staat opgeborgen. Regelmatig zal er een exemplaar tevoorschijn komen zodat we vervolgens enkele fijne uurtjes beleven aan het lees- en kijkgenot. Wie ook zo kan genieten van een stampvolle boekenkast is Frederick the Literate (Frederick de Geletterde), de lievelingskat van Charles Wysocki (1928-2002). Dit werk behoorde tot zijn favorieten. Frederick is nu onsterfelijk, volgens Wysocki. Voor de borduur-, boeken- en kattenliefhebbers is er zelfs een patroon te koop, en wel hier.

13 gedachten over “Frederick the Literate

 1. Van dit plaatje heb ik een kaart…die ik nog steeds niet verstuurd heb omdat ik ‘m zo mooi vind 😉

 2. @Ine, ik heb hier ook een kaart van gehad en verstuurd! Meestal laat ik textielkaarten een poosje liggen voordat ze de deur uitmogen van mij!:-) Een raar trekje van mij!

 3. Hier zit iemand die datzelfde trekje heeft.Dat is geen raar trekje dat is de textielkaartenverzameling !!!

 4. kaarten zijn fascinerend en ik moet altijd nadenken naar iw de kaart gaat en/of die bij de ontvanger past, Zit er natuurlijk ook wel eens dik naast, Fijn weekend Basje

 5. Heel herkenbaar, de poezen van onze dochter liggen altijd op een plaats waar het eigenlijk niet kan en mag. Wij hebben nog een ouderwetse zwarte marmeren schoorsteenmantel waar ze erg graag liggen.
  Ik durf ze dan ook niet te roepen, altijd bang dat ze de glazen petroleumlamp om zullen gooien, maar het gaat altijd goed.
  Ook moeten wij altijd oppassen dat ze niet mee naar binnen sluipen als ik in het wolmagazijn moet zijn, dat is voor hun het einde. Het is eenmaal gebeurd dat ze ongemerkt naar binnen zijn geglipt en je wil niet weten wat het daar een chaos wij daar aantroffen.

 6. @ Elma:ik kan me daar wel iets bij voorstellen.
  Ik was eens bezig met een trui voor onze jongste dochter die wel een trui wilde met ingebreid de olympische ringen..Maar dan zaten soms die kleuren-draden allemaal door elkaar.Ik alles weer ontward,de telefoon gaat ,ik leg het breiwerk met de ontwarde gekleurde bolletjes op de grond ,neem de telefoon op lang gesprek en………….ondertussen hadden de 2 poezen al die leuke bolletjes dus echt in de war gedraaid !!!!!!!Het ontwarren was nu nog een groter karwei ,maar gelukt.En de trui is af gekomen .

 7. Zelf heb ik die prent als harde place-mat. Hij staat vóór de boeken in m’n bibliotheekkast. Fijn dat ik nu weet wie hem geschilderd heeft…

 8. Het borduurwerk is ook erg leuk om te maken en iedereen vind het prachtig.
  groetjes Gerda

 9. Goedenmiddag. Ik vind zo mooi borduurwerk Frederick the literaire. Daar wil ik kopen maar welk winkel. Wel nergens te vinden. Met vriendelijk groeten van J. Blok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *