Textielpost – U.S.A. (Elly Smith)


Elly Smith: ‘The Runner – green pants + yellow top is on the back page of “Textiel Plus” 1990 – also p.2. Fiber artist – updated version of the spinning monkey. It’s about how different folk pattern motifs have transgressed through different cultures – their innerconnectednes threads run throughout – Kalender aan de “deadline” de klok refereert aan de tijd gebruik. Textiel 1990 130 p.1 “Elly Smith: een eigentijds beeldverhaal/by Hanny van Buul – The figure in pink “dress” (the stretcher) symbolized the renaissance sampler rolled up like elongated… also the word “stretched” … through diff cultures.’

Deze eigentijdse merklap ‘Interconnections’ van Elly Smith kun je terugvinden in Textiel 1990 130 op pagina twee. Als bijschrift lezen we: ‘De inhoud van deze merklap verbeeld de historische verwijzingen. Hoe een motief kan veranderen qua betekenis van de ene kultuur naar een andere. Het meest geliefde motief voor Elly is de spinnende aap. Op deze merklap maakt zij van hem een Textielkunstenaar. De lap symboliseert de herkenning of het Leven, de klok refereert aan de Tijd en de kalender aan de “deadline”.’


Vind je het leuk om nog eens ander werk van Elly Smith te bekijken, ga dan naar dit logje, of dit logje, ofwel deze log, of kijk hier eens, dan ook dit merklapje en deze merklap en ook nog deze lap.

2 gedachten over “Textielpost – U.S.A. (Elly Smith)

  1. Mieke en ik kom dan graag naast je staan en dan kunnen we elkaar attent maken op allerhande interessante details .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *