Venetië – Venezia


Thijmen was met zijn vrienden op vakantie in Pore? (Kroatië) waar zij een dagtocht boekten naar Venetië. Een overtocht met de boot die twee uur en drie kwartier heen en ook weer terug duurde. Thijmen vond Venetië een prachtige stad en een dag tekort en wil graag nog eens terug. Natuurlijk maakte Thijmen foto’s waar ik er enkele graag van wil laten zien.


Schitterende luxe uitgevoerde gondels!Caffè Florian op Piazza San Marco. Het is een van de bekendste en duurste koffiehuizen in de wereld en het oudste koffiehuis van Italië. Het koffiehuis opende in 1720 de deuren en heette toen Caffè alla Venezia trionfante (Koffiehuis van het triomferende Venetië). De huidige naam is te danken aan de eerste eigenaar: Floriano Francesconi. Tal van bekende personen, zoals Lord Byron, Goethe, Richard Wagner, Charles Dickens en Hemingway kwamen hier over de vloer en de legendarische Giacomo Casanova werkte hier zelfs. De sfeer van weleer is gebleven. Het flirten werd hier zowat uitgevonden. Dit was het enige koffiehuis waar vrouwen welkom waren.


Toeristen, toeristen en nog meer toeristen. Jaarlijks bezoeken 20 miljoen mensen Venetië terwijl de stad slechts 55.000 inwoners heeft.


De gondelier met de huidige kenmerkende kleding.

In de korte tijd dat Thijmen verbleef in deze toeristische stad, kon hij toch drie textielkaarten bemachtigen zoals je gisteren zag. Thijmen schreef de kaarten op de boot tijdens de terugreis naar Pore?. Op deze boot was een postservice. Hij gaf de kaarten af op hoop van zegen, betaalde de postzegels dubbel en dwars en gelukkig kwamen de textielkaarten aan. Ik had ze niet graag willen missen!

Dan nog snel iets over de datum van vandaag. Het zal je niet ontgaan zijn dat het 20 augustus is, de dag dat mijn blog feest viert! Precies zeven jaar geleden zag dit blog het levenslicht en na zoveel jaren worden de berichtjes nog steeds erg goed gelezen. Heel veel dank aan al mijn lezers! Het afgelopen weekend mocht ik in Roermond wederom van ontzettend veel mensen horen hoe graag men de diverse logjes leest! Dat doet de mens goed! Inmiddels heb ik 2624 berichten geschreven en zijn er 51.986 reacties geplaatst!

15 gedachten over “Venetië – Venezia

 1. Zeven jaar, wat een tijd. EN wat heb je veel te vertellen en te delen met je lezers!
  Ik volg je trouw, ook al reageer ik niet vaak. Weet wel dat ik je lees!
  Hopelijk ga je nog heeeeeel lang door!

 2. Gefeliciteerd! 7 jaar is lang maar gelukkig voor ons ben je nog steeds op de hoogte van het Textiel gebeuren en laar je ons daar in meedelen.
  Dank.

 3. Proficiat Berthi, zeven jaren lang al.
  Wat was het een gezellig, mooi en warm weekend. Warm in verschillende opzichten.

 4. Geweldig Berthi, zeven jaren gestage handwerkberichten. En wat een lieve zoon heb je, genoten van de foto’s van Venetie. Dank je wel voor je inzet.

 5. Mijn internetprogramma start automatisch op met een nieuwssite en jouw blog. Dagelijkse kost dus om even te kijken naar het laatste nieuws op textielgebied (en soms andere interessante items).
  Door jouw inspirerende blog ben ik ook gaan bloggen. Dus ik weet hoeveel energie en tijd een blog bijhouden kost. Maar ook hoeveel waardevolle contacten met lieve mensen eruit voortkomen.
  Vandaar van ganser harte gefeliciteerd met zeven jaren noeste arbeid en verworven vriendschappen!

 6. super kaarten van gisteren en nu weer mooi e plaatjes van Venetie. Puur genieten, Gerda was er dit voorjaar en ik kreeg precies dezelfde reacties m,Het is en was doeite dubbel en dwars waard. ]Fijne dag, basje

 7. Het was mij dus wel ontgaan 😉 de verjaardag van je blog.
  Dat staat niet op mijn verjaardagskalender.

  Van ♥♥♥ gefeliciteerd Berthi en dank je wel voor al 7 jaren inspiratie en nog veel meer die nog komen (hoop ik).

 8. Dank Berthi voor 7 jaren blogleesplezier !!
  Ik hou het kort ,het begint me weer te warm te worden .
  Allemaal maar kalm aan met deze hitte !

 9. Gefeliciteerd met 7 jaren Moed Beleid en Trouw want dat is me wat steeds maar weer paraat om ons scherp te houden op alles wat er omgaat in de Textiel en aanverwante wereld zaken.
  Heel veel dank daarvoor.. L.H.

 10. Berthi, voor me zie ik 7 kaarsjes op de taart en 1 voor het komende jaar.!!!! Van harte geluk gewenst.Hannie.

 11. Wat een tijd alweer, ik was er vanaf de eerste blogjes bij en lees en reageer nog steeds, nog steeds de moeite waard, chapeau Berthi!

 12. Vanuit een bloedheet hongarije, (daar is jullie nederlandse hittegolf niks bij), we zitten al 6 maanden in dit land op ongeveer anderhalve druppel regen per persoon, een hartelijke gelukwens met je 7 jaar blogs! Mijn complimenten! Je bent de enige blogger die ik ken die het zó consequent kwalitatief goed houdt en zo veel reacties krijgt. Hou vol! liefs Frouke

 13. Dank je wel voor al jullie lieve reacties! Ik ga door zolang ik niet teveel in herhaling ga vallen, want mocht dat gebeuren dan wordt het tijd om een andere koers te gaan volgen.

 14. Al reageer ik niet veel ik lees wel heel geregeld je blog, geniet ervan en bezoek dankzij jou tentoonstellingen die ik anders gemist zou hebben omdat ik niet wist dat ze er waren. Knap hoor om dit blog al zoveel jaren met zoveel plezier te doen!! Mijn dank hiervoor en ik hoop nog lang dit blog te kunnen lezen

 15. Ik wist dat je om deze tijd wat te vieren had, maar wist niet meer wat.
  Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren zonder verhuizingen.
  Het is al weer jaren geleden dat ik van Maaike W. een mailtje kreeg, kijk eens bij Berthi daar staat dat het met Handwerken zonder grenzen niet goed gaat.
  Afgelopen week in Roermond op de tentoonstelling van Naald en Draad heb ik kunnen genieten van alle contacten die zijn ontstaan door het bezoeken van div. weblogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *