Foto’s… we kunnen niet meer zonder

Zoek je het weekend verkoeling, kom dan naar de handwerkexpositie in het Kartuizerklooster te Roermond. Het is heerlijk vertoeven in de kloostergangen van dit klooster en tevens kun je genieten van veel mooi handwerk. Vandaag was de opening van de tentoonstelling en heb ik al veel enthousiaste mensen gesproken waardoor ik nog geen tijd heb gehad om foto’s te maken. Dat zou best eens op het laatste moment aan kunnen komen. Maar foto’s komen er, al zal het eventjes duren… Daarom vandaag geen handwerkfoto’s uit Roermond, maar een andere foto.


Het is een fluwelen vouwalbum met binnenin leuke kiekjes van kleine kinderen. Jaren geleden kocht ik dit exemplaar in een brocantewinkel. Toen was ik al gefascineerd door foto’s! De kinderfoto’s zijn zo te zien genomen door een fotograaf. Goed scherp, beter kan bijna niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig perfecte camera’s waar iedereen een haarscherpe foto mee kan maken. Maar ja, dan blijkt dat ineens niet meer zo interessant te zijn, lees ik in de Volkskrant. De charme van imperfectie wordt weer steeds leuker!

5 gedachten over “Foto’s… we kunnen niet meer zonder

 1. Kijk maar even in je mailbox ☺

  Maar dit is ook een schitterend plaatje. Vooral hoe de foto’s zijn gevat in mooie “lijstjes”.

 2. Ja hoor heerlijk koel daar in Roermond in de wandelgangen ! Heel veel mooie dingen te bekijken ,voeg daarbij de leuke ontmoetingen en je hebt een heerlijk dagje !!!
  In mijn mailbox vond ik ook al foto’s van Ine.

 3. Vroeger was een foto maken een hele belevenis. Men koesterde ze door er mooie lijstjes omheen te doen. En dit is wel een heel fraai album, Berthi!
  Veel plezier nog in Roermond vandaag en morgen. Ik heb er gisteren een prachtige dag gehad met veel mooie handwerken en ontmoetingen.

 4. Het fijne aan de huidige digitale toestellen vind ik dat je zoveel foto’s kunt maken zonder dat het iets extra’s kost. Ik schat dat ik van de 10 foto’s die ik maak er 9 weggooi. Die ene is dan scherp en laat zien wat ik wil zien. Als ik ze steeds allemaal zou moeten laten afdrukken, zou ik niet fotograferen.

 5. @Ine, bedankt voor de leuke foto’s!

  @Mien B, jij bent inmiddels onmisbaar geworden voor mij tijdens dit soort dagen!!!

  @Saskia, vandaag heb ik je mooie schaakbord op de foto gezet!

  @Mieke S, heel herkenbaar! Ik gooi ook ontzettend veel foto’s de prullenbak in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *