Friese merklap 1786 anno 2012 – Margriet


Net op tijd klaar voor de expositie in Roermond. Margriet borduurde op 16-draads linnen met één draadje DMC. Margriet: ‘Ik heb de kleuren aangehouden die 3 juli 2011 in jouw logje stonden (470, 937, 612, 926, 927, 733, 469). Dus de kleuren die het Zuiderzeemuseum gekozen heeft. Ik heb overwogen om de blauwe tinten te vervangen door oudroze en donker oudroze. Maar dat vond ik toch niet mooi. Ook heb ik het allemaal wat “rustiger” gehouden door niet het patroon aan te houden voor wat betreft de kleuren. Dan moest ik teveel aan- en afhechten. En daar had ik niet veel tijd voor. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en heb nog nooit zo snel een borduurwerk afgekregen.’

Wil je alle merklappen nog eens bekijken die tot nu toe klaar zijn, ga dan naar dit logje waar je de links kunt vinden naar alle Friese merklappen 1786 anno 2011-2012. Vanaf morgen kun je een aantal van deze lappen van dichtbij bekijken in Roermond. Misschien zien we elkaar de komende dagen in het hopelijk koele klooster.

13 gedachten over “Friese merklap 1786 anno 2012 – Margriet

 1. Leuk, leuk leuk! Begrijp de praktische gedachtegang achter de kleuren vormgeving helemaal.

 2. Berthi, ik kan je morgen een beginnetje laten zien van mijn versie.
  Die wordt nóg rustiger 😉

  tot morgen

 3. super Margriet en ik zou om een hoekjjje willen kijken in Roermond, maar met deze hitte” nee ik blijf thuis. Veel plezier alle Roermondgangers Basje

 4. Ik vermoed dat deze lap sterk op die van mij zal lijken, ik werkte ook met de opgegeven kleuren en met één draadje. Tot zondag in Roermond!

 5. Berthi, ik lag er gisteravond vroeg in. Heb daarom je reactie niet meer gezien.
  Het antwoord weet je nu ☺

  Voor alle dames die nog naar Roermond gaan…..in de kloostergangen is het heel goed toeven, ook wat de temperatuur betreft.
  Veel plezier!

 6. @Ine, ik heb het begin van je Friese merklap gezien, en hij wordt schitterend! Je hebt voor prachtig borduurstof gekozen in combinatie met een mooie rode kleur borduurgaren!

 7. Zie nu dat Margriet haar initialen en 2012 heeft toegevoegd, mooi duidelijk ter herkenning van de edities uit deze eeuw van dit patroon!

 8. ook deze is erg mooi van kleur
  toch leuk dat er zovele verschillende zijn gemaakt in korte tijd
  en dat door een koffie reklame…
  helaas kan ik niet naar Roermond

 9. Mooie kleuren en ook weer de eigen inbreng om niet het patroon te volgen wat de kleuren betreft…

  Jammer dat het zo ontzettend warm is, had graag naar Roermond gegaan, maar het zit er echt niet in. De treinreis en bus (tussen Utrecht en Den Bosch) is echt te lang met dit weer, dat houd ik niet uit.
  Dat betekent dat ik geen van de 1786-lappen in het echt kan bewonderen (behalve de GDH). Het is niet anders, volgende keer beter..

  fijne zondag Cathrina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *