Workshop Staphorster knoop


Na het plaatsen van het logje over de Staphorster knoop kreeg ik ontzettend veel mails met de vraag waar een workshop te volgen zou zijn over deze bijzondere techniek. Ik kan je nu vertellen dat mevrouw Vos uit Staphorst op vrijdag 17 augustus 2012 naar Roermond komt waar je een workshop kunt volgen tijdens de handwerkexpositie van Naald & Draad. LET OP, ze komt alleen op vrijdag en de andere dagen niet!

Behalve de expositie en mevrouw Vos zijn er nog veel meer mensen die graag vertellen over hun passie.

15 gedachten over “Workshop Staphorster knoop

 1. @Saskia, ik heb van Sabine niets over inschrijven gehoord. Dus ik vermoed dat het aanschuiven is.

 2. zou ik eenn beetje jloers zijn op iedereen die naar Roermond gaat? nee hooo fijne dag allemaal Basje

 3. Niet alleen dat mevrouw Vos prachtige knopen kan maken, om haar en haar man te ontmoeten is al een feest. Erg gezellige mensen en al pratend geniet je van de prachtige Staphorster dracht die ze zeker aan zal hebben.
  Wij hebben dit al meegemaakt op de textieldagen op de borg Verhildersum.

  Voor dat wij naar Roermond gaan zijn er de Historische dagen op de Borg Verhildersum op 11 en 12 augustus.
  Fie van Dijk zal in de borg aanwezig zijn om haar Lierse kant te demonsteren.
  Ook dan lopen wij zo veel mogelijk in aangepaste kleding.

 4. @Elma, o, is het alweer zover voor de Historische Dagen? Tjee, wat gaat de tijd toch snel en wat is er toch ontzettend veel te doen en te beleven in ons land! Bij deze wens ik je alvast heel fijne dagen. Het weer werkt mee zegt de weerman!

 5. @Elly, ik ga er vanuit dat deze mevrouw er de hele dag is. Was het anders dan had ik dit wel gehoord van Sabine.

  @Mieke S, nee, mijn boek is dan nog niet klaar. Mijn schrijfwerk is zo goed als afgerond, maar nu komt het beeldmateriaal aan bod. Daarna de lay-out en de correcties. Het merklappatroon is wel klaar en ik heb dan een begin gemaakt met het borduren. Verder vertel ik het verhaal over één merklapje en laat ik enkele afbeeldingen zien die te maken hebben met het Burgerweeshuis en mijn boek. Het breiwerk zoals beloofd breng ik ook mee. Verder nog wat aan de orde komt.

 6. Ik heb deze dame en haar man ontmoet, en een knoop leren maken.Spullen bij haar gekocht om er meer te maken verschillende maatjes, nog te weinig begrijp ik nu, om anderen het ook te leren. Ik heb er in ieder geval van genoten. Had er veel langer van willen genieten. ik was er twee dagen, blij haar ontmoet te hebben en vele anderen. Waren een paar top dagen voor Lies en mij.

 7. W anneer is uw zaak open in Staphorst en wat is het adres. Ik ben namelijk in April in Lelystad en zou graag uw winkel bezoeken, zelf ben ik ’n borduurster en heb de meeste technieken onder de knie maar uw knopen trekken me echt heel erg aan. ‘k ben sinds 1977 niet meer in holland geweest en verheug me op alles en zou graag m’n dochter Staphorst laten zien. Met vriendelijke groeten , Hetty

 8. Goedemorgen,

  Kwam u tegen op internet. Nu ben ik ook geinteresseerd in het maken van staphorster knopen.

  Weet u misschien ook of die mevrouw nog een workshop gaat geven?

  Ik hoor graag van u.

  met vriendelijke groet, Renee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *