Kimonoshow op de Floriade

Na het bezoek aan het Stadsarchief Amsterdam afgelopen donderdag vond ik ’s avonds in mijn mailbox een berichtje van Masami Kita. De volgende dag zou zij op de Floriade aanwezig zijn voor een kimonoshow. Natuurlijk wilde ik daar graag een kijkje gaan nemen en met een seizoenspas is het super handig om de mogelijkheid te hebben het park in en uit te kunnen lopen wanneer je dat zelf wilt. Dus vrijdagochtend kon je me vinden op het fraaie park bij mij om de hoek! Ben je nog niet geweest dan wil ik bij deze nog eens benadrukken dat een bezoek absoluut een aanrader is! Ik heb veel foto’s in de startblokken staan om hier te plaatsen, maar nu eerst naar de kimono’s.


Een kimono voor de bruid met kraanvogels erop. Er is veel gewerkt met draadopnaaien.

Meer foto’s van kimono’s en informatie staat te lezen in dit logje.

9 gedachten over “Kimonoshow op de Floriade

 1. Ooooh dát was genieten voor jou!
  Jammer dat ik die dag niet vrij was, maar gelukkig kan ik er hier nog wat van zien.

 2. Berthi@ wat weer een prachtige fotoserie, met het oog voor detail.
  Niet alleen je textielkennis maar ook als fotograaf ben je erg goed.
  De heer met teenslippersokken is ook een prachtig detail.

 3. super genieten de teensokken van mijnheer zijn leuk., Zijn dat de voeten van Peter. hihihihiijn

 4. Prachtige kimono’s!
  Berthi, de reacties van alle mensen die ik ken die op de Floriade geweest zijn, zijn uitermate lauw. Zo van ‘Wel aardig, maar om daar nou zoveel geld voor neer te tellen?’

 5. @Saskia, helaas stond deze show niet op de kalender van de site van de Floriade vermeld. De kimono’s waren extra toegevoegd! Als ik de mail van Masami Kita niet had gekregen dan was het aan me voorbijgegaan.

  @Elma, fotografie… mijn volgende project…

  @Basje, haha, ik zie Peter nog niet met deze teensokken lopen! Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat deze man bij een groep hoorde die zich bezighoudt met een of andere Japanse sport waarbij deze teensokken worden gedragen.

  @Licia Huizer, de wereld komt aan je voorbij op de Floriade!

  @Mieke S, tot nu toe heb ik slechts één persoon gesproken die het wat minder vond. Zij vergeleek het met een Floriade van jaren geleden en dat moet je natuurlijk niet doen. We zijn zoveel jaren verder en er hebben zich ontzettend veel ontwikkelingen voorgedaan.

 6. Jij boft dat je er inde buurt woont en snel ter plekke kunt zijn als er zoiets moois te zien is.

 7. De dame op de eerste foto kijkt ondanks haar prachtige kimono toch erg bedrukt.
  Pas bij de volgende foto kan er een (glim)lachje vanaf.

 8. @Willy, ik moet het dan wel weten!:-)

  @Ine, zeer geconcentreerd met de voorbereiding bezig voor het bespelen van het snaarinstrument!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *