Twined Knitting – A Swedish Folkcraft Technique

Tv√•√§ndsstickat, het prachtige boek van Dandanell en Danielsson over de traditie en de techniek van het Zweedse twijnend breien uit 1989 wordt helaas al jaren niet meer gedrukt. De exemplaren die op internet of in de antiquariaten worden verhandeld, zijn slecht vindbaar en erg duur. Prijzen van tegen de honderd euro zijn geen uitzondering! In 2011 is het boek opnieuw uitgebracht in het Zweeds. Er zijn veel foto’s toegevoegd en is er een andere selectie van patronen gekozen voor de nieuwe uitgave. Zelfs als je het oude boekje hebt, wil je mogelijk ook het nieuwe boek in je bezit hebben. In het Engels!

Om de medewerkers van het Dalarnas Museum in Falun in Zweden ervan te overtuigen de nieuwe uitgave van het boek ook in het Engels uit te geven, vragen The Dutch Knitters je de petitie in te vullen. De handtekeningen willen zij aanbieden aan de medewerkers van het museum. Wie weet lukt het en heb je volgend jaar de kans om dit geweldige boek voor een normale prijs te bestellen.

6 gedachten over “Twined Knitting – A Swedish Folkcraft Technique

  1. Bedankt Berthi voor de aandacht die je aan de petitie besteedt! De reacties stromen binnen, al rond de 150! Vraag al je breivrienden ook te tekenen, want met z’n allen moeten we de mensen van het Dalarnas Museum ervan overtuigen dat dit geweldige boek in het Engels moet worden uitgegeven! Zegt het voort… CarlaM

  2. Het makkelijke voor Nederlanders is, dat je hier breit met de draad in de rechter hand terwijl in Zweden met de draad in je linker hand gebreid wordt.

  3. Ja, het is een typische rechterhandtechniek, maar we hebben ook cursisten gehad die met ‘over links’ hun eigen maniertje bedachten om toch twijnend te kunnen breien. Btw, al rond de 170 petities, we liggen goed op schema… maar dan nog… zegt het voort!

  4. Nu ik van Carla heb geleerd getwijnd te breien ben ik helemaal enthousiast. Het zou echt een gemis zijn als het boek alleen in het Zweeds blijft. Dus heb ik de petitie getekend. En als het boek in het Engels komt…kopen dus!! Ik zal het aan mijn breivriendinnen verder vertellen!

  5. I’ve attended a workshop by the dutch knitters about twined knitting and was completely ‘hooked’. I would love to have this book in English.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *