Groeimeter merklappenboek X


Op de pagina die je hierboven ziet vond ik vandaag in het Stadsarchief Amsterdam informatie die ik nodig heb voor het merklappenboek. Verder zijn er nog enkele andere boeken door mijn handen gegaan om hiermee echt de allerlaatste info bij elkaar te krijgen. Voorheen heeft met name Peter het archiefonderzoek gedaan, maar vandaag sloot ik dit hoofdstuk af. Hier is nu definitief een punt achter gezet. Eens moet je stoppen en alles vinden lukt gewoon niet. Maar… ik ben zeer tevreden over de bijzondere, interessante en leuke informatie die we bij elkaar hebben gekregen en die ik samengevoegd heb tot één geheel. Het boek begint hiermee steeds meer vorm te krijgen, wat ook wel tijd werd. Nu ‘de puntjes op de i’ zetten wat de tekst betreft en daarna het beeldmateriaal bepalen.

10 gedachten over “Groeimeter merklappenboek X

 1. En nu op voor de eind ronde….. mooi dat je al zover gekomen bent, het was toch iedere keer weer een hele reis en als je in die archioeven gaat snuffelen is de dag zomaar weer om.
  We hopen er in Roermond iets van te zien.

 2. In de nieuwsbrief van HzG een klein stukje over Trees van Ierssel, daarom nog eens even terug gescrolt in jouw logs.. ik vond het op 13 juli ..wat gaat de tijd toch snel.
  Ook nog even op Google gezocht….mooi gedicht op haar overlijdensbericht over de draad die niet breekt.

 3. super dat het ineens zo vorm krijgt.Ik hoop het in handen te krijgen. Sta toch wel op je lijstje of heb
  ik dat nog niet gedaan? dan hierbij graag Fijn weekend Basje??? dan hierij

 4. Fijn dat je zo ver gevorderd bent, nog even de schouders er onder, succes!

 5. Geweldig dat je die afgebeelde bladzijden in het Amsterdams Stadsarchief hebt gevonden. Er is veel speurzin, geduld en tijd voor jouw onderzoek nodig. Als Amsterdamse ben ik heel benieuw ,en kijk uit naar je publikatie.

 6. mijn schoondochter volgt een ‘bootcamp’ voor mensen die hun dissertatie moeten afronden: ze worden 14 dagen lang elke ochtend ‘opgesloten’ in een kamer zonder telefoon en zonder internet. geen excuses meer van ‘dat moet ik nog even opzoeken’ maar schrijven, schrijven, schrijven ….
  niet altijd makkelijk! ik wens jou heel veel sterkte, succes en inspiratie bij het verdere proces …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *