13 gedachten over “E-reader

 1. Zo hoorde ik van de week van iemand die altijd een tas vol boeken mee naar vakantie nam en er dan meestal maar één las. Dit alles had toch zijn charme. Nu ze haar e-reader meenam was de traditie toch min of meer verbroken.

 2. Ik heb tijdens de vakantie 4 boeken uitgelezen. Helaas niet op een e-reader.
  Misschien in de toekomst.

 3. Tja.. Ik ben waarschijnlijk te ouwerwets voor een e-reader! Gewoon een tas met zes boeken erin, en die allemaal uitlezen! Geur en kleur, verschillende lettertypes, genieten van de bijzondere voorkanten en het gevoel van het papier tussen mijn vingers… nostalgisch? Tja…

 4. @Lupineke, helemaal met je eens! Ik heb helemaal niets met een e-reader. Ik ga voor het echte boek met de mooie cover en het heerlijk ruikende papier.

  @Jenny, zoals je hierboven leest heb ik niets met een e-reader, maar wellicht schenkt Sinterklaas jou een e-reader…

  @Annelies, jammer dat dan zo’n mooie traditie wordt verbroken!

 5. het enige dat ik mis is de geur van het papier, voor de rest lees ik zelfs het liefst via de ipad!!

 6. Grappige tekening! En zo waar, gadgets worden gepikt, een boek als niet te stelen gezien. Onze lokale tweedehands boekenwinkel of antiquariaat zoals hij zelf zegt, verzucht wel eens dat de tweedehands boeken die hij buiten heeft staan niet eens gejat worden ……..
  Ik lees zowel van mijn ereader als van papier. Heeft beiden voor – en nadelen.
  Het is geen kwestie van ereader OF papier, het is een kwestie van lezen 🙂

  Fijne week allemaal.

 7. Thuis lees ik echte boeken, kun je nog eens even terug- of vast vooruit bladeren, maar in de vakantie gaat de e-reader mee, gevuld met lichte “vakantie-litteratuur” ; scheelt behoorlijk in gewicht in de koffer. Er is een nadeel: je moet natuurlijk wel de oplader meenemen, want na een paar dagen intensief lezen is de accu wel leeg. Mar dat overkomt je maar 1 keer!

 8. Ik lees graag , maar aan een e reader ben ik nog niet toe, misschien als het “zicht” nog slechter wordt moet ik er ook aan geloven, Basje

 9. Ik heb verschillende krant- en tijdschriftabb. via de pc. Tijdschriften die ik wil bewaren maar niet iedere dag wil inzien. Je groeit dicht met die dingen in huis. Daarom digitaal en dat bevalt prima. Een heel boek lezen op een e-reader? Ik heb er wel eens een op schoot gehad om te doen alsof. Ik vind ze zwaarder dan een normaal boek. Ik denk dat ik het voorlopig houd bij een abb. op de bieb en een incidenteel gekocht boek (dat ik maar zelden bewaar, meestal geef ik ze door).

 10. Ik kies steeds vaker voor een dwarsligger.
  Compact, licht in gewicht en makkelijk mee te nemen.

  Maar het is net wat Marion ook al zegt: het is een kwestie van lezen.

 11. aan BASJE……. als je “Zicht”” nog slechter word is een Daisy speler een geweldige uitkomst..mijn man besteld wekelijks boeken bij Loket aangepast lezen en je heb ze per omgaande post in huis. Kosteloos, ook het retour zenden.
  Een heel boek op een CD, het apparaat kan je ook meenemen er zit een draaghandvat aan, maar het kan ook met batterijen als er geen stopcontact in de buurt is.
  Binnenkort start er een proef dat de Blindenbibliotheek ook via de gewone Bibliotheek verkrijgbaar is.
  De daisy speler kan je met een briefje van de oogarts vaak ook via je Zieken verzekering krijgen…ik heb er al veel mensen op gewezen die enthousiast zijn, want steeds Gesproken boeken zelf aan schaffen is wel erg kostbaar.
  De grote Letter boeken zijn zo groot en zwaar als je die op vakantie mee moet nemen mag je wel een Hutkoffer hebben.

 12. Nog nooit heb ik een E-reader in de hand gehad, dus ik heb geen idee hoe je dan leest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *