Groeimeter merklappenboek IX


Wat een gezellige drukte bij Naald & Draad gisteren. Ik was er voor de aanschaf van het linnen en de borduurgarens voor de merklap die ik ga borduren en waarvan straks het patroon bij het merklappenboek komt. Blij verrast was ik met de aanwezigheid van diverse Merkwaardig dames die allemaal bereidwillig waren om mee te denken. Daarvoor nogmaals mijn hartelijke dank! De keuze is weloverwogen en goed gemaakt. Tijdens de expositie op 17, 18 en 19 augustus 2012 laat ik je de kleurkeuze, de stof en het begin van de merklap zien. Daarnaast neem ik een origineel merklapje mee en vertel daarover het verhaal. Verder de ontwikkelingen van het boek. Zoals beloofd ook breiwerk dat gemaakt is in het Burgerweeshuis, maar niet in het boek komt te staan. Genoeg stof om over te praten.

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in het Kartuizerklooster – Schwalmerstraat 100 – in Roermond. Entree: € 7. Een passe-partout voor drie dagen kost € 17,50.

8 gedachten over “Groeimeter merklappenboek IX

 1. Het was een heel gezellig toevallig treffen gisteren Berthi met de diverse dames, sowieso de twee dagen Sjommelmert waren zeer geslaagd.

 2. Wat zijn wij benieuwd welke stof en borduurgaren jullie met elkaar uit gezocht hebben.
  Een rede te meer om naar Roermond te gaan.

 3. Naar de sjommelmert kon ik niet, maar ik kijk uit naar augustus!
  Ook een patroon bij je boek…….het wordt steeds mooier!

  Maar mét of zonder patroon, dit boek hoort gewoon in mijn kast 😉

 4. ben heel nieuwsgierig geworden naar alles ,moediig om met die hitte te gaan winkelen, maar eerlijk is eerlijk het lijkt me een eldorado voor handwerkstrs van alle leeftijden en soorten,. Veel kruis plezier. basjee

 5. Hallo Berthi,
  Sjoerd en ik verheugen ons ook al op het treffen van alle liefhebbers
  op het gebied van naaldkunst.!Natuurlijk staan wij er ook om ons
  nieuwe boek te signeren.Wij nemen bijzondere fragmenten van
  kledingstukken van de Thaise Bergvolkeren mee! Ook laat ik mijn
  werkstukken van het Scandinavisch wolburduren zien.
  Hennie Stevan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *