Zomerstoffen


Wat een weertje zeg! We kunnen genieten van tropische temperaturen en als je snel bent, is het vast nog mogelijk om een leuk zomerstofje op de kop te tikken in de uitverkoop. Vervolgens moet je wel snel achter de naaimachine kruipen voor dat mooie kleurrijke zomerjurkje, want voor je het weet daalt de temperatuur in een rap tempo!

Op de afbeelding zie je de reclameflyer van Bernard Vroom uit 1951. Met inlevering van de bon kreeg je zelfs 10% korting op ‘alle niet verlaagde japon stoffen’. Bernard Vroom werd in 1897 opgericht aan de Oude Ebbingestraat 66 in Groningen. Sinds 2009 hebben zij zich volledig gericht op internet en telefonische verkoop. Hier kun je enkele oude filmpjes van het bedrijf bekijken. Voor de geschiedenis kun je terecht bij het Regionaal Historisch Centrum – Groninger Archieven.

5 gedachten over “Zomerstoffen

 1. Bernard Vroom ken ik niet als stoffenzaak (voor mijn tijd) maar van gordijnen, bedden en tafelkleden.
  Nu gaat het voornamelijk via internet.

 2. in 1957 heb ik daae stof gekocht voor een zomer jurk. jammer genoeg niet met een kortingsflyer, maar wel voor de laatste meters, Basje

 3. @Elma en Basje, leuk om te horen dat deze zaak bij jullie bekend is.

  @Mieke S, Paulie stuurde mij deze folder toe en dacht dat de flyer best eens van pas zou komen voor mijn blog. En dat was dus gisteren!
  Bernard Vroom was de neef van Willem Vroom, hij ging samenwerken met Anton Dreesman.

  Hier kun je de geschiedenis lezen:

  http://www.groningerarchieven.nl/historie/stadsverhalen/bedrijven/vroom-in-groningen-jarenlang-zonder-dreesmann

  Ik zal de link ook toevoegen aan de log.

 4. Ook ik ken de winkel, maar niet van de stofjes. Ik had ooit een collega, zij was familie van Bernard Vroom. Wat een ontzettend leuke filmpjes, veel herkenbare plekken gezien. En dan al die fietsers in die tijd, en dat kind dat aangereden werd. Er zijn nu nog altijd veel fietsers in Groningen. Geen trams meer. Zomerjurkjes maak ik niet meer, moet nu mijn Friese merklap nog even afwerken. Dat zijn hele andere naaiwerkjes.
  Groet uit een warm Groningen.
  Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *