Barbara Broekman in het Amsterdam Museum


Op weg naar het Stadsarchief Amsterdam liep ik samen met Peter langs het Amsterdam Museum. Een goed moment om onze voetstappen achter te laten op het tapijt dat ontworpen is door Barbara Broekman. In deze log lees je in het kort hoe het tapijt is ontstaan. Enkele ontwerpen werden met de fotocamera vastgelegd.


We beginnen met het geweven gedeelte van Vietnam, het land waar Eline en Luuk een bezoek aan brachten.


Hier zien we in het middenvak het land Hongarije.


Kleurrijk Angola.


Dan belanden we ineens in Benin.


Van Benin gaan we naar Gambia.


Dan komen we ineens aan in Slowakije.


We reizen verder naar Kazachstan.


Als laatste komen we aan in Paraguay.

Dit is slechts een fragment uit het 40m lange kleurrijke tapijt. Wil je graag alle delen van het tapijt zien, kijk dan bij Radio Netherlands Worldwide

3 gedachten over “Barbara Broekman in het Amsterdam Museum

  1. Ik vermoed dat je er een catalogus bij hebt? Ik heb er hier een spelletje van gemaakt: raden welk land. Bij Slowakije en Kazachstan zat ik in de goede richting maar ik had er geen een goed.
    Ik hoop het tapijt in het echt te bewonderen.

  2. “Als ik wist dat je zou komen had ik de loper uitgelegd”
    Ze wisten dat jullie reis langs deze kleurrijke tapijten zou lopen.
    Prachtig je loopt van land naar land.

  3. @Mieke S, jaja, ik heb het kleine vouwblad gekocht waar alle afbeeldingen op staan, anders had ik het natuurlijk nooit goed gehad!:-) Het tapijt is schitterend! Ondanks of juist dankzij de veelvoud aan kleuren vormt het toch een geheel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *