De trui van Sarah Lund


De spannende Deense detective-serie The Killing is gisteravond op Ned.2 van start gegaan. De KRO zendt zes weken lang elke werkdag een aflevering uit. Aan het einde van deze marathonuitzending heb je dan zowel het eerste als het tweede seizoen van The Killing gezien. Behalve de tv-serie is ook de trui van Sarah Lund erg populair. In elke aflevering draagt zij namelijk telkens dezelfde handgebreide Faeröer trui. De trui is ontworpen door Gudrun & Gudrun. In één klap werden zij beroemd. De trui is bij hen te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Het breipatroon van de Sarah Lund trui is te vinden bij Radio Times. Zelfs Camilla, hertogin van Cornwall, heeft in haar kledingkast al een Sarah Lund trui! In de tweede serie draagt Sarah Lund een donkerrode trui.

7 gedachten over “De trui van Sarah Lund

  1. Dit is toeval heb de serie afgelopen week (eerste seizoen)gekeken van een dvd harstikke spannend en veel nadenken daar hou ik van weet door dit bericht nu ook wie de trui gemaakt heeft vroeg het me al af bedankt voor het bericht

  2. @marlies wijnker, grappig dat jij net het eerste seizoen hebt gezien. Je kunt het nu nog eens overdoen!:-) Maar wellicht is het nu niet meer zo spannend omdat je weet hoe het afloopt.

  3. Dit is echt een trui voor het weer van vandaag, nu 9.00 uur al 25 graden.

  4. Hier is het toeval mogelijk nog groter. Ik hab de serie op de BBC gezien – Deens gesproken en Engels ondertiteld. Nou beheers ik het engels goed maar dit ging me met vlagen te snel. De hoofdlijnen had ik wel goed meegekregen. Ik heb me maanden zitten ergeren dat deze serie zo vergeten werd door de Nederlandse tv. Op een amerikaanse remake op Fox na: helemaal niks. Zit ik enkele weken geleden op de computer te zoeken waar ik de serie voor niet al te veel geld kan kopen en ontdek ik dat de KRO eraan begint. Over toeval gesproken.
    Ik ken geen betere detective-serie als deze. Kijk ook eens naar de truitjes van Pernille, die mogen er ook zijn!
    Nu nog wachten op The Bridge; een deens-zweedse coproductie van hetzelfde niveau maar zonder truien.

  5. ze mogen sit allerlei namen geven voor mij is het een Noorse trui. en de aansch afprijs is ver boven mijn budget, gelukkkig maar, we hebben vandaag geen dikke truien nodig Basje

  6. Wel een zeer winters onderwerp, nu het eindelijk zo een geweldig weer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *