Textielpost – Vietnam (The minorities in Sapa)


Drie weken geleden vlogen Eline en Luuk vanaf Düsseldorf naar Parijs en vandaaruit rechtstreeks naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na een verblijf van enkele dagen in deze miljoenenstad trokken ze met de bus, helaas was er geen plekje meer vrij in de trein, verder naar het zuiden. Deze zéér langdurende busreis was niet zo goed bevallen. De volgende uitstap naar Nha Trang werd dan ook met het vliegtuig gedaan en als sluitstuk volgde Ho Chi Minghstad, beter bekend als Saigon. Van hieruit zouden ze afgelopen vrijdagavond naar Parijs vertrekken. Dit kon niet doorgaan vanwege een defect aan het vliegtuig. De terugreis werd een dag uitgesteld en vanochtend vroeg kwamen ze na een lange vlucht in Düsseldorf aan. Morgenavond hoor ik meer over hun avonturen in dit zeer drukke land.

De prachtige textielkaart uit Vietnam lag gistermiddag al op de deurmat. Deze kaart werd verstuurd vanuit Hoi An op 10 juli 2012. Je ziet de Black Hmong uit Sapa. Op 1 juli liet ik je in deze log foto’s zien van de Flower Hmong in Vietnam. Ook nu heb ik een aardig filmpje kunnen vinden over de Black Hmong. Let in het begin van het filmpje op het drukke verkeer, met name de hoeveelheid scooters die maar blijven toeteren. Voor Eline en Luuk was het een oase van rust toen ze thuis kwamen!


Eline en Luuk: ‘Speciale kaart voor mama! Voorop staan de bergvolkeren van Sapa. Hier zijn we helaas niet geweest, omdat het te ver in het noorden ligt. Overmorgen vliegen we naar Nha Trang en dan hopelijk per trein naar Ho Chi Minh City. Tot snel!’

Op de kaart zie je dat alle dames een paraplu bij zich hebben. Net als hier wil het daar ook wel eens regenen. Eline en Luuk hebben elke dag een paar uur regen gehad, maar ach, je bent wat gewend als je in Nederland woont en na regen komt altijd zonneschijn!

2 gedachten over “Textielpost – Vietnam (The minorities in Sapa)

  1. goede morgen, Hoop dat de wereldreizigers weer heelhuids op hun plekje zijn,wat een mooie reis ., Treinreizen in die streken zijn comfortabeler dan bussen. dat hoorde ik ook van de kleindochter die een paar jaar geleden in China was en met een omweg terugkwam. Verheug je op de verhalen Basje

  2. Wat een prachtig avontuur.
    Berthi@ jullie zullen wel blij zijn dat ze weer thuis zijn.
    Wij genieten mee van het verslag met foto’s dat zeker nog zal volgen.
    Een heel druk, maar kleurrijk land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *