Trees van Ierssel-Ruygers 30.9.1950-11.7.2012

Op 7 november 2011 las je over de textielkaarten uit Ierland die Trees van Ierssel naar mij stuurde. Dit was tevens de laatste keer dat je van haar hoorde, want het ging niet goed met Trees en nu is zij er niet meer.


Veel te vroeg moeten wij afscheid nemen van een vrouw die zich jaren volledig inzette voor de handwerk/textielwereld. Niets was haar teveel, ze stond voor iedereen klaar. Ze dacht met je mee, kwam met suggesties en ideeën. De laatste jaren richtte Trees zich samen met haar man Tommes steeds meer op textielreizen. Saampjes gingen ze in diverse landen op ontdekkingsreis, op zoek naar bijzonder handwerk. Ierland stond nu op de agenda. Helaas kreeg ze niet meer de gelegenheid om deze textielreis te maken met belangstellenden. Het bleef bij de voorreis.

Trees zal ik me blijven herinneren als een bijzondere vrouw met een grote passie voor het handwerk en het Portugese servies dat Trees voor mij uit Portugal mee bracht zal altijd verbonden blijven met haar.

De foto laat de afbeelding van haar rouwkaart zien. Het zijn de bladeren van de Japanse notenboom-Ginkgo biloba. Deze boom heeft een enorme overlevingskracht en staat symbool voor eenheid, tegenstellingen, hoop, tijdloosheid en een lang leven.

Op mijn blog zijn diverse gastlogjes van Trees te vinden. Ik geef je een selectie: China, Indigo verven, Handwerkende vrouwen in Guizhou, Passementen, een bijna vergeten techniek, Cavandoli Macramé en kijk ook nog eens naar de prachtige textielkaarten uit Italië.

18 gedachten over “Trees van Ierssel-Ruygers 30.9.1950-11.7.2012

 1. Wat verdrietig dat zo’n mooie en bijzondere vrouw niet meer is… Ik wens jou, Berthi, en de nabestaanden van Trees ontzettend veel sterkte met het verdriet en verlies van haar heengaan…

 2. allen die haar gekend hebben lijden mee met de achterblijvenden, familie vrienden en bekenden, Het weer rouwt mee Basje

 3. 61 is veel te jong. Zeker als je zo bevlogen bent als Trees.
  Ik wens vooral haar man veel sterkte.

 4. Wat verschrikkelijk. Ik zal de artikelen van Trees in HZG heel erg missen. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 5. Wat een triest bericht. Wat hebben ze samen prachtige reizen gemaakt en ons daar via Berthi van mee laten genieten.
  Alle links nog even bekeken en weer genoten van de prachtige verslagen.
  Haar man en allen die haar lief zijn heel veel sterkte toegewenst.

 6. Alle nabestaanden veel sterkte gewenst. Trees herinner ik me uit de tijd dat ze samen met mijn moeder, Lia van Oosterhout, begon met kantklossen. Voor mijn moeder duurde dat niet lang omdat ze ziek werd. Tijdens haar ziekte heeft Trees veel voor mijn moeder en ons gedaan. Mijn vader, broer en ik zijn haar daar nog altijd dankbaar voor.

 7. Trees,zal ook bij de vereniging MERKWAARDIG niet vergeten worden.
  Trees heeft ook daar op verschillende terreinen haar inzet voor de vereiniging
  getoond,
  Namens ons allen willen we de nabestaanden heel veel sterkte toewensen .
  Zij blijft in vele harten bewaard met een goede herinnering.
  Fijn Berthi , dat jij er aandacht aan besteed hebt.

 8. De laatste tijd helaas veel verliezen geleden. Laten we vooral dankbaar zijn voor alles wat we nog hebben en genieten.
  Zuinig zijn op onze kontakten en die koesteren.

 9. Wat een verlies voor de textielwereld.
  We zullen haar verslagen en artikelen enorm missen.
  Heel veel sterkte voor haar man en familie.
  anneke landeweer.

 10. Ach,wat een zeer verdrietig bericht.Ik kende Trees als een bevlogen iemand met een echt textielhart.Samen met haar en Tommes reisde ik door Marokko.
  Ik wens Tommes en de rest van de familie heel veel sterkte met dit verlies.

 11. het is droevig als een speciaal iemand heengaat. wat trees nalaat kan een beetje troost geven … ( en de ginkgo maakt mij helemaal gelukkig!)

 12. Wat jammer dat Trees is overleden! Haar bijdragen aan “de wereld van textiel”
  zijn van veel betekenis geweest.
  Haar man en familie wens ik veel kracht om dit verlies te verwerken.
  Ook jou Berthi wens ik dat toe!

 13. Gisteren vol bewondering de door Trees van Ierssel-Ruygers vervaardigde pronkrol bekeken met heel veel borduurtechnieken van de Miao-bevolking uit
  China.O.a. de door haar gemaakte rol is te bezichtigen gedurende de prachtige
  tentoonstelling “Schitterend geplooid”in Museum de Kantfabriek te Horst.
  Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *