Textielpost – Gran Canaria en Andalusië

Het is vakantietijd. Sommige mensen ontvluchten ons land vanwege de regen, anderen blijven gezellig thuis en maken mooie uitstapjes in eigen omgeving. Aanbod is er genoeg. Daarnaast zijn al veel mensen in het voorseizoen op pad gegaan. De prachtige textielkaarten die ik al mocht ontvangen ga ik de komende weken aan je laten zien. Heel veel dank aan iedereen, want ik ben met elke textielkaart erg blij! O ja nog iets, voor als je het nog niet wist, ik ga zelf niet op vakantie, ik werk door aan het merklappenboek! Vandaag gaan we met Gerrie naar Gran Canaria en met Karin naar Andalusië.


Gerrie: ‘Gran Canaria, het eiland, heeft van vroeger borduurscholen, speciaal in Ingenio. Deze stad was vroeger een centrum voor suikerrietteelt, “ingenio” betekent suikerfabriek. Nu zijn er nog borduurscholen, vooral ajourborduurwerk. Ongeveer 10 jaar geleden hebben wij ook de kans gehad om in zo’n bedrijf rond te kijken en lieten zij ons in grote kasten kijken, waarin prachtige kleden lagen voor de verkoop. Zelf ben ik de Gerrie van het gesneden kistje voor de pronkrol!’


KarinvH: ‘Hola! Groetjes uit Andalusië. Het land van costa’s, bergen, paella, mooie steden. Op textielgebied 2 prachtige dingen gezien: in de kathedraal in Granada prachtige gewaden met gouddraad geborduurd. Op het platteland mooie paardendekjes met versieringen en koorden.’

5 gedachten over “Textielpost – Gran Canaria en Andalusië

  1. ik heb mijn hart een beetje verloren aan andalusie. maar ben wel blij dat ik er nu niet ben: het is er waarschijnlijk bloedheet …

  2. wat een klaslokaal vol bordurende dames Leuk deze kaarten , Ken eigen heel weinig over Spanjje en de warmte zou hier ook welkom zijn, een beetje meer als vandaag, Hier aan de kust is het herst 11 graden. brbrbrbr Basje

  3. Wat een verrasing twee mensen uit het Noorden die een prachtige textielkaart vanaf hun vakantieplaats hebben gestuurd.
    Zo krijg je als maakster van de pronkrol een herkenbare naam, Hennie van het rode kistje, Gerrie van het gesneden kistje. Wat zal zwager Jan trots zijn op deze titel.
    Karinvh heeft er voor gekozen om alle handwerktechnieken te gebruiken om er in combinatie met patchwork een grote sprei van te maken voor op hun bed.
    Ze koos voor de techniek Quilt as you go, de sprei is nu bijna klaar.

  4. Andalusië, een van de weinige stukjes ver buitenland waar ik geweest ben. Mooi en warm, droog warm, dus goed te verdragen. Ik blijf ook thuis Berthi en eerlijk gezegd: ik geniet van het weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *