Sensation Amsterdam 2012


Enige tijd geleden kwam Thijmen met de mededeling: ‘Op 7 juli ga ik met vrienden naar Sensation.’ ‘Leuk’, was mijn reactie, ‘maar wat mag Sensation dan wel wezen?’ Je begrijpt dat ik inmiddels op de hoogte ben van deze happening. Sensation blijkt al te bestaan sinds 2000 en wordt jaarlijks in het eerste weekend van juli gehouden in Amsterdam Arena. Het motto van elk Sensationfeest luidt: Be part of the night – dress in white. Het feest begint rond de klok van 23.00 uur en eindigt omstreeks 06.00 uur ’s ochtends. Het kledingvoorschrift om in wit te komen, werd bij de tweede editie in 2001 ingevoerd, uit eerbetoon aan de in september 2000 bij een auto-ongeval omgekomen Miles Stutterheim, broer van directeur Duncan Stutterheim van ID&T en mede-oprichter van deze organisatie. De uitvaart van Miles was destijds ook geheel in wit uitgevoerd.


Elke Sensation wordt opgeluisterd door een zeer kenmerkende voice-over. Deze Stem van Sensation is al vanaf het begin die van John B. Wells.


Thijmen maakte de foto’s met zijn mobiele telefoon.

4 gedachten over “Sensation Amsterdam 2012

 1. Dirk (een jonge collega van me) ging er jaaaaren geleden ook naar toe. Hij moest er nog speciaal een witte broek voor kopen ;-).
  Het heette in die tijd nog “Sensation white”, want er was toen namelijk ook een “Sensation black”. Waar uiteraard iedereen in het zwart kwam.
  De foto’s van Thijmen geven mooi weer hoe de sfeer op 7 juli was.

 2. @Saskia, Thijmen heeft ook nog speciaal een witte broek moeten kopen!:-) Gelukkig vond hij bij de laatste koopjes een witte linnen broek voor € 10.

  Sinds kort weet ik pas van het bestaan van een zwarte en witte editie, en tegenwoordig bestaat alleen de witte nog.

 3. Door de jeugd blijf je op de hoogte wat er allemaal gaande is op muziekgebied.
  Wit of zwart net waar je voor kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *