Friese merklap 1786 anno 2012 – Leny en Elza


Leny Ritzema-Meijer is 86 jaar oud en borduurt ontzettend graag. Aan haar collectie van zestig eigen gemaakte merklappen wordt nu de Friese merklap 1786 anno 2012 toegevoegd! Hopelijk kunnen wij deze fraaie merklap ook bewonderen in Roermond op de expositie.


Nog een fraaie Friese merklap 1786 anno 2012, en wel die van Elza. Deze merklap gaat in ieder geval naar Roermond! Elza borduurde op naturel kaaslinnen van 12 draden per cm. Het borduurgaren gebruikte ze van DMC, en wel de nummers: 612-733-926-927-470-469 en 937.
Het eerste alfabet heeft Elza met drie draadjes over drie draden geborduurd. De rest met twee draden. De stiksteekjes heeft ze met één draadje gedaan. De lap is rondom afgewerkt met een zoompje.

Met deze twee prachtige merklappen erbij zijn er nu tien nieuwe Friese merklappen 1786 anno 2011-2012 af! GEWELDIG! Chapeau voor de borduursters! Ik zet alle merklappen nog eens op een rijtje: Dout, Hennie, Lieny en Jacquelien, Hilde, Helga, Dorothé en Marion.

15 gedachten over “Friese merklap 1786 anno 2012 – Leny en Elza

 1. Nr. 11 heb ik al bijna klaar gezien, die gaat zeker ook naar Roermond.

 2. compliment voor alle merklappen!! Wat een prestatie op 86 jarige leeftijd, Ziet er ao supermooi uit oermond moet een feest worden o alles te bestuderen, Ik wou …. maar nee hoor Berthi voorziet me wel van plaatjes uit Roermond, Fijne dag Basje

 3. Prachtig weer. Het is zo leuk dat die merklappen n.a.v. een reclamespotje zijn gemaakt. Zestig merklappen, dat zou ook nog een tentoonstelling waard zijn 😉

 4. Zij van DE hebben op t moment wel iets anders aan hun hoofd ben ik bang…. ze noemen het “” een nieuwe uitstraling””.allemaal vernieuwing van de Logo’s enz. past daar de Merklap bij ??

 5. schaam schaam,
  die van mij ligt met garen, geknipt
  al maanden te wachten, ik wilde nog eerst oudere dingen afmaken…
  dus ff wachte nog

 6. Ik heb die merklapnet af,
  in een kleine 14 dagen gemaakt
  eindelijk is tie er gekomen…erg leuk om te doen
  k heb er wel wat eigen familiegegevens in verwerkt
  k weet alleen niet hoe de foto hier te krijgen…

 7. In een woord prachtig Elza. Zijn de kleuren authentiek( 1786) hoeveel kaas linnen heb ik nodig, misschien kunt U mij dat vertellen. Bij voorbaat mijn dank. Groet Aagje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *