Textielpost – Zweden (Musea)

Zweden is het land van Willy zoals je weet. Onlangs bracht ze opnieuw een bezoek aan dit fantastisch mooie land met het prachtige handwerk dat ze te bieden hebben en Willy dacht zelfs aan twee fraaie textielkaarten. Hier komen ze:


Willy: ‘Vandaag hebben wij het Karlshamns museum in het landschap Blekinge in Zuid-Zweden bezocht. Hier hebben wij veel textiel gezien, o.a. de wolgeborduurde kussens zoals afgebeeld op mijn blog in de categorie Yllebroderier. Daarna een bezoekje aan de borduurwinkel Fingerfärda, gespecialiseerd in yllebroderier.’


Willy: ‘De Zweedse Hemslöjd vereniging bestaat dit jaar 100 jaar. In heel Zweden zijn er speciale tentoonstellingen. In het Dalarnas museum in Falun is een tentoonstelling van 28-4 tot en met 9 sept. 2012.’

Afbeelding: een witte gebreide katoenen handschoen van Sollerön uit Dalarnas museum.

3 gedachten over “Textielpost – Zweden (Musea)

  1. Berthi, wat een boel moois valt er vandaag weer te beleven op en via jouw blog. Die folklore foto’s.. geweldig! Als ik dat mooie wolborduurwerk zie in Fingerfärda, dan krijg ik meteen kriebels om ook zo iets moois te maken, met zulke prachtige kleuren.

  2. Prachtige kaarten, wat mooi! Tijdens ons bezoek aan Zweden hebben we helaas niet veel handwerk gezien, maar dat lag misschien ook aan ons ;)! Gelukkig kunnen we het hier nu inhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *