Mijn stad: Een feest van verscheidenheid


Vanaf 28 juni 2012 loop je in de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum over een kleurrijke loper van 40 m. Dit tapijt zal een half jaar blijven liggen. Barbara Broekman liet zich inspireren door textiel uit de 179 verschillende landen van herkomst van inwoners van Amsterdam. Tien jaar geleden begon Barbara foto’s te verzamelen van textiel uit alle landen waar de Amsterdammers vandaan komen. Zij zocht op internet, maar ook in tijdschriften zoals National Geographic. Van sommige landen was het lastig om textielfoto’s te vinden, het langst deed ze over El Salvador en SomaliĆ«. Van alle landen verzamelde Barbara ook achtergrondinformatie. Van de textielfoto’s maakte zij tekeningen en zette die in de computer. De digitale stukjes ‘plakte’ ze aan elkaar tot een grote verzamelfoto van een tapijt. Een tapijtfabrikant weefde het tapijt dat de naam kreeg: Mijn stad: Een feest van verscheidenheid.

9 gedachten over “Mijn stad: Een feest van verscheidenheid

  1. Prachtig textielproject!
    Ik vind het altijd zo knap van kunstenaars, dat ze een financier weten te vinden voor hun plannen. Want zo’n tapijt zal de nodige eurootjes kosten, neem ik aan.

  2. @Saskia, jij snijdt het thema aan waar ik het gisteren met Peter over had. Wie zijn toch altijd die sponsors? Grote investeerders, het kan bijna niet anders.

  3. Wat een feest zal dat zijn om hier overheen te lopen en het dan heel goed te bekijken !

  4. Als ze dit prachtige tapijt opruimen wil ik wel een stukje voor in mijn gang.

  5. Leuk die bonte vloer. mooie kleuren zitten erin. wordt het later in kleine stukjes verkocht?? Basje Fijne dag.

  6. Ze zijn goed bezig in Amsterdam! Een paar maanden geleden het tafelkleed waarin alle namen van de bewoners van Amsterdam geweven zijn, en nu weer dit prachtige idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *