Groeimeter merklappenboek VIII

Er zit schot in het familie- en merklappenverhaal waardoor het boek steeds meer vorm krijgt. Zoals ik hier schrijf, wordt er ook aan het merklappenpatroon gewerkt. Dit patroon wordt op een los vel bij het boek gevoegd, daarnaast komen in het boek nog diverse patronen te staan die afkomstig zijn van de besproken merklappen. Af en toe laat ik nu mijn gedachten gaan over een titel voor het boek. Dat valt niet mee. Op papier staan op dit moment zeven titels, maar of daar de juiste bijzit…
Dan komt de vraag: Wat gaat de oplage worden? Ook hier ga ik over brainstormen en mocht ik te zijner tijd veel boeken overhouden dan maak ik er toch mooie stoelen van!

16 gedachten over “Groeimeter merklappenboek VIII

 1. Berthi uit 7 titels kiezen ?? daar moet toch wel iets bij zijn , of is het nog niet helemaal wat je wilt? maak er dan maar een prijsvraag van in Roermond of op je web-log…. succes wie weet hoeveel ideen je dan toegestuurd krijgt.
  En de oplage..je hebt toch wel een voorintekenlijst?? sta ik er al
  op? anders bij deze dan maar!! Niet zo pessimistisch hoor met je overschot stoelen heb je vast al genoeg.

 2. @Licia huizer, tja, tot nu toe voel ik nog net niet de klik met een van deze titels. De lat leg ik voor mijzelf altijd hoog. Het moet een pakkende titel zijn, maar misschien komt er nog iets beters… of komt de klik alsnog met een van de zeven titels… Even afstand nemen kan ook helpen!:-)

  In Roermond leg ik een schrift op tafel waar iedereen zijn/haar e-mailadres kan schrijven als je belangstelling hebt om van mij een berichtje te ontvangen zodra het boek af is!

 3. Wij hopen in Roermond dat 1 schrift niet genoeg is, elke lezer wil toch het merklappenboek hebben dat wij al een hele tijd volgen in zijn groei.
  De boekenstoel vind ik wel een grappig plaatje.

 4. Gezien de grondigheid van je onderzoek wordt dit een standaardwerk wat iedere merklapliefhebber in de kast moet hebben staan (en hebben gelezen uiteraard). Met 1100 Merkwaardigleden heb je al een aardige potentiële klantenkring. Tel daarbij de blogvolgers die geen Merkwaardiglid zijn, plus wat familieleden. En naturlijk de nazaten van de weesmeisjes, de hoofdpersonen uit je boek.
  Titelsuggestie: “Wees voorbereid op het leven” 😉

 5. Hi Berthi, Leuk dat het boek er bijna aankomt. Het is altijd lastig om van tevoren te zeggen of je een boek wilt hebben of niet, maar door de “groeimeter” heb ik er alle vertrouwen in. Weet je al hoeveel het moet kosten? Neem je voorinschrijvingen? Als je mensen de kans geeft om alvast te bestellen (en vooruit te betalen) weet je hoeveel boeken je zeker kunt laten drukken.
  Groetjes,
  Jolanda

 6. Ah Berthi, wat heb je een geestige en toepasselijke cartoon uitgezocht van Stefan Verwey. Hij heeft een heel apart gevoel voor humor en ik moet altijd (soms zachtjes en soms heel hard) om zijn tekeningen lachen, maar er zit tegelijkertijd ook steeds iets tragisch in. Ik zie nog steeds de tekening voor me van een vader die achter een lijkwagen loopt met zijn zoontje aan de hand; het kind heeft in de andere hand een schepje!
  Wat betreft je boek: ik heb er alle vertrouwen in dat het een prachtig boek wordt dat door velen wordt gekocht om te lezen en plaatjes te kijken en als het dan ook nog een of meer borduurpatroontjes bevat dan wordt het volgens mij een groot succes. Ik hoop dat je de komende jaren geen stoel hebt om op te zitten :-))

 7. Die cartoon doet me denken aan het verhaal van iemand, die zijn onlangs uitgebrachte boek al heel snel in de dump bij de Slegte zag liggen… Hij heeft ze allemaal zelf opgekocht.. waarschijnlijk zit hij er nu dus ook op thuis 😉 Maar, ik maak me geen moment ongerust over jouw boek, dat zal jou zeker niet gebeuren!!

 8. Succes met brainsormen en ik vertrouw erop dat jie zeker met iets moois gaat komen, Is er al een intekenlijst? dan heb je vast een houvast voor het aantal?? Fijne denkdag Basje

 9. Schrijf mijn naam maar alvast in je schrift Berthi met de aantekening: gesigneerd exemplaar!. Ik zal het niet zelf in je schrift kunnen schrijven.
  Wat de titel betreft: die komt zomaar ergens vandaan aanwaaien, zul je zien! Opeens is die er.

 10. @Elma, dank voor je enthousiaste reactie! Ik, en niet ik alleen want een boek maak je niet in je eentje, gaan ervoor om een prachtig werk neer te zetten.

  @Saskia, ik probeer inderdaad een goed werk neer te zetten en wie weet staat er in de toekomst iemand anders op een aanvulling te geven.

  @Jolanda, ontzettend leuk om te lezen dat je via de ‘groeimeter’ al vertrouwen hebt in het boek! De verkoopprijs van het boek weet ik nog niet omdat ik op dit moment geen idee heb wat ik de drukker en binder moet gaan betalen en dat is de allergrootste kostenpost.
  Ik wil de mensen niet vooruit laten betalen, daar voel ik me niet prettig bij. In Roermond kan iedereen zijn/haar e-mailadres noteren in het schrift en dan krijgt iedereen een berichtje van mij als het boek af is. Tja, en uiteraard staat het straks ook te lezen op mijn blog.

  @Jeanny, Leuk!

  @Maria, jaja, ik ben een fan van Stefan Verwey!

  @Lupineke, ik zal mijn boek niet naar de Slegte brengen want ik ben zelf de uitgever en beslis ook zelf wat ermee gebeurt. Ik weet ook van iemand die haar laatste boeken opkocht bij de Slegte. Mijn eerste publicatie over mangelen en mangeldoeken zul je niet tegenkomen bij de Slegte. Trouwens, daar heb ik niet zo heel veel exemplaren meer van!

  @Dorothé, geweldig dat jij ook belangstelling hebt voor een exemplaar!

  @Basje, ik blijf voorlopig bezig met brainstormen!:-)

  @Mieke S, leuk hoor! Ik verwacht dat de titel er op een moment zal zijn en uiteraard laat ik dat dan weer weten via dit blog.

 11. Berthi, mijn emailadres heb je….enne….gesigneerd? ja graag!!

  Ach nee laat maar, dan krijg je het veel te druk en op d’n duur last van je pols!
  En dat wil ik écht niet.
  Maar het boek natuurlijk wel.

  Voor een titel:
  Had het Burgerweeshuis geen spreuk boven de poort?
  Spreuken en vermaningen op merklappen zie je meer op Amerikaanse exemplaren.
  Of misschien ben je in de boeken iets anders tegengekomen wat steeds weer terugkwam voor de meisjes?

 12. @Ine, natuurlijk signeer ik straks graag een boek voor je!

  Jaja, er is een spreuk boven de poort van het weeshuis en die spreuk komt terug in het verhaal. Die kan eigenlijk niet ontbreken!

 13. Ik kom helaas niet in Roemond.
  Maar ik heb wel belanstelling voor jouw boek.
  Groet Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *