Handwerktentoonstelling in Roermond

Voor de vierde keer organiseert Naald & Draad op 17, 18 en 19 augustus 2012 een handwerktentoonstelling in de Caroluskapel en het Kartuizerklooster, Swalmerstraat 100 in 6041 CZ Roermond. Drie jaar geleden mocht ik aanwezig zijn met een overzicht van mijn mangeldoeken. Dit jaar zal ik er weer zijn, maar niet met de mangeldoeken.


Op de komende handwerktentoonstelling van Naald & Draad ga ik een tipje van de sluier oplichten over het komende merklappenboek. Het boek zal ik helaas nog niet kunnen presenteren. Ik laat een merklapje zien en ga het daarbij behorende verhaal vertellen. Ook wil ik het begin laten zien van de nieuw te borduren Burgerweeshuismerklap waar Loes de Kleuver een patroon van maakt. Vorige week maandag hebben Loes, Sabine en ik de definitieve kleuren voor de merklap uitgekozen. Uiteraard kunnen dit nooit de exacte kleuren zijn uit 1836, maar bij benadering. Ik kan je wel zeggen dat de gekozen kleuren dicht bij het originele liggen. Verder zal ik prachtig breiwerk meenemen dat gemaakt is in het Burgerweeshuis van Amsterdam. Dit breiwerk komt overigens niet in het boek te staan.
Net als drie jaar geleden belooft het wederom een fantastische expositie te worden. Ik kijk ernaar uit en wie weet zie ik je in Roermond.

Afbeelding: Kerkgang van Burgerweesmeisjes van Nicolaas van der Waay.

18 gedachten over “Handwerktentoonstelling in Roermond

 1. Ja, natuurlijk kom ik. De tentoonstelling is al interesant. En als jij dan ook nog een tipje van de sluier oplicht, is het helemaal de moeite waard!

 2. Berthi@ Wat een feest dat je ook weer aanwezig zult zijn in de prachtige gangen van het Karthuizerklooster.
  Een mooiere plek voor een tentoonstelling kun je niet wensen.
  En dan ook nog met een merklap en breiwerk en een tipje van je in wording zijnde merklappenboek.
  Deel twee kan over het breiwerk in het weeshuis gaan!!!!!!!!!
  In 2009 kwam MienB geregeld langs om mij even af te lossen en dan liep ik mijn rondje op blote voeten over de heerlijk koele zwarte natuurstenen tegels en kon er weer een poosje tegen.

  Wij verheugen ons weer enorm op deze prachtige dagen.

 3. Wat wordt het een gezellige treffen in Roermond. Zoals alle andere keren ben ik er natuurlijk ook.
  Tot in augustus!

 4. Heel gezellig om in Roermond weer bekende en nieuwe gezichten te zien. Net als de vorige keer worden het wederom prachtige textieldagen.

  Elma en Jeanny, ik had jullie al op de site van Naald & Draad zien staan en ik zie nog veel meer bekende namen. Gezellig om elkaar weer te zien in Roermond en ik kijk ernaar uit om met z’n allen er mooie dagen van te gaan maken.

 5. O, het lijkt me ook zo leuk om er naar toe te gaan, misschien kan ik iets regelen, een dagje op en neer moet kunnen van noord naar zuid.
  Vorige week dinsdag was ik nog in Roermond, maar helaas was Naald en Draad dicht, ik vond het zo sneu voor mijzelf…….
  Ik was zo dichtbij en zo nieuwschierig.
  Mijn Friese merklap is bijna af en dan mag deze naar Roermond. Ik als Fries meisje, nou ja meisje……, moest natuurlijk deze merklap borduren.
  Berthi ik ben vorig week naar de Floriade geweest, wij vonden het erg de moeite waard, een mooie tentoonstelling. Helaas geen tijd voor Venlo gehad.
  Groet en misschien zie ik je in Roermond.
  Margriet

 6. Dat schilderij van de Weesmeisjes in ROOD ben ik helemaal weg van…..Kom vast op of in je boek ???
  Wat kan je dat mooi vertellen ELma..ben het helemaal met je eens…prachtige lokatie …er gaat rust van uit !!

 7. Leuk om jullie allemaal weer te mogen begroeten,Berthi zal je vlug op de site er bij vermelden.

 8. Gisteren afgesproken met T om samen naar Roermond te gaan. Wat verheug ik me daarop, na la die jaren dat ik verstek moest laten gaan 🙂
  Heerlijk om jullie allemaal daar weer te zien. tot dan!

 9. Ik kom ook zeker kijken op de zaterdag of zondag. Het is zo dicht bij en ben er nog nooit geweest. Dit jaar ga ik zeker !!

 10. Hallo borduurvrienden en vriendinnen.
  Onlangs ontdekte ik dat er deze maand een mooie handwerk tentoonstelling plaats zal vinden en wat nu al vast staat is dat ik zeker zal komen. Doe zelf mandala-borduren en heb de eerste vijf mandala’s helemaal klaar en nu ze ingelijst zijn ben ik er nog blijer mee. Verheug me erg op de werken van anderen te bewonderen en natuurlijk is het ook hel fijn om met mensen samen te zijn die dezelfde interesses hebben.
  Tot gauw en tot ziens in Roermond.

  Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *