EK voetbal 2012

Het is dan zover. Vandaag is de voetbalgekte in alle hevigheid losgebarsten. Weken worden we al via diverse kanalen overspoeld met berichten over het Europees kampioenschap voetbal 2012. Daar blijft het niet bij. De supermarktketens lokken ons met de mooiste, gekste, leukste en aardigste oranje hebbedingetjes zodat we naar hun winkel rennen voor de boodschappen. Albert Heijn kiest voor de standaard voetbalplaatjes, die het blijkbaar altijd goed doen bij de jeugd, maar daarnaast hebben ze iets ontwikkeld op internet dat de naam heeft gekregen van zoiets als mannen tegen de vrouwen. Geen idee wat het precies inhoudt en om me daar nu in te gaan verdiepen vind ik helaas verspilling van mijn tijd. Fokke en Sukke snappen er ook al niks van.


Dan hebben we Plus waar we moeten zijn voor de EK Juichbandjes. Spaar ze alle 32! Heel mooi allemaal, maar reken eens uit hoeveel geld we kwijt zijn voordat we de verzameling compleet hebben. Een week geleden maakte ik voor het eerst kennis met deze actie. Zelfs drie juichbandjes kreeg ik bij mijn boodschappen. De inhoud van de papieren zakjes bleek te bestaan uit twee bandjes van Nederland en eentje van Duitsland. Gaat dit de finale worden? Gaat Nederland van Duitsland winnen met een score van twee tegen één? Zijn wij bijgelovig?


Van Plus belanden we bij C1000 die voor de geluksvogeltjes gaan. Nu maar hopen dat ze daadwerkelijk geluk brengen…

10 gedachten over “EK voetbal 2012

 1. Hier zijn alleen de mandarijntjes oranje. Wij hebben helemaal niks met dit voetbalgebeuren. Misschien gaan we wel kijken als Nederland in de finale komt.
  Gelukkig geeft onze supermarkt geen prullaria. Want linksom of rechtsom “gratis” artikelen betaal je toch.

 2. We kijken niks, niets, helemaal nooit niet.
  Sinds ik kleinkinderen heb spaar ik wel de ‘gratis’ plaatjes die ik bij AH krijg. Eén hele album krijgen ze wel vol. Het leuke komt daarna. Op rommelmarkten e.d. worden stapels van deze plaatjes aangeboden. Een hele doos voor bv. 1 euro (!).
  Dat kopen ze dan van hun zakgeld en wat er daarna aan creatieve uitingen tevoorschijn komt. Kostelijk.

 3. Ik verbaas me meer en meer over de gekte die in ons land ontstaat met dit soort evenementen. Ik doe er niet aan mee en mijn jongens ook niet. Wel kijken we naar sommige wedstrijden maar zeker niet de beschouwingen voor- en achteraf….
  Fijn weekend, warme groet Noor

 4. Jan uiteindelijk betalen we die serillen zelf, Hier is het gemakkelijkk, Niemand spaart iets en als je bij ]Appie zoals wij AH noemen weggaat staan de kinderen al te wachten en meestal bij de kassa vragen diverse moeders of we de plaatjes sparen, dus ik bezit ze nooi. Destijds wel de smurfen familie, Voetbal is hier voor de mannen en ik trek me terug met een boek of en film, Fijn weekend Basje

 5. Berthi, tot nu toe heb ik nog geen textielpost met voetbal erop bij jou gezien, misschien fleurt dat je wel op als je dat toegezonden krijgt?

 6. ik kocht vandaag groen lint, de verkoper was verbaasd dat ik geen oranje lint kocht zoals alle andere klanten die dag …

 7. Denkende helemaal niet aan de oranje gekte mee te doen zit er gisteren een oranje plastic zak in de brievenbus, met daarin een knaloranje handdoek van de ING bank, de premie voor een bedrag over maken naar je spaarrekening.
  Nooit meer aan gedacht dat het een oranje handdoek zou zijn.
  Morgen na de was deze handdoek maar niet aan de waslijn hangen!!!!!!!!!!!!!

 8. Tja…je wordt een beetje doodgegooid met de prullaria.

  Maar het is allemaal recyclebaar: heb de dingen van 2 jaar terug nog in een tas (ook oranje) op zolder staan. Naast de doos met carnavalspetten en hoedjes en nog zo meer.
  Goed gelezen…..die tas staat nog steeds op zolder ☺
  En gezien de resultaten tot nu toe blijft ie daar ook.
  Maar áls de jeugd vraagt om iets oranje dan weet ik het te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *