Douwe Egberts merklap van MaaikeW


MaaikeW: ‘Douwe Egberts verandert met ingang van juni van naam en wordt D.E. Master Blenders. In het schaakbordmotief wordt in 64 letters en cijfers de ontstaansgeschiedenis van Douwe Egberts weergegeven en de naamswijziging. De koffiemolentjes onderaan het schaakbordmotief verwijzen naar de koffiemelanges. Het roset onderaan verwijst naar het nieuwe logo wat iets minder mooi van vorm is dan het vorige. Het D.E. naar hoe het in mijn jeugd onderop de koffiekopjes van mijn moeder stond. Ik kwam op het idee voor de lap toen ik de reclame zag voor D.E. waarin stapje voor stapje het koffiemaakproces werd weergegeven in tekst en beeld. Het sprak me aan omdat ik net op dat moment bezig was met een lapje waarop ik een tekst heb geborduurd over de liefde voor het merklap maken. Voor mij als niet naborduurster was dit toch een manier om een Douwe Egbertslap te maken.

Dit is de 31ste schaakbordmotiefmerklap die ik gemaakt heb, je kunt uit deze lap de basis van het schaakbordmotief ontlenen, namelijk de 64 letters en cijfers waarmee het bovendeel wordt gevormd. Daaronder volgt altijd een randje en onderaan twee hoekmotieven. Vaak borduur ik de plaatsnaam onder het randje maar in dit geval paste het prima tussen de hoekmotieven, daar let ik altijd op. Het gebruikte garen is DMC rood nummer 498, Zweigart borduurlinnen 16-draads De Handwerkboetiek no. 53. Voor een schaakbordmotiefmerklap is ongeveer een half strengetje DMC voldoende als je met één draadje borduurt.’

17 gedachten over “Douwe Egberts merklap van MaaikeW

 1. @MaaikeW, het door jou bedachte schaakbordmotief is ontzettend leuk! Ook deze keer weer voor de versie van de Douwe Egbertslap! Inmiddels moet jij een goed gevuld merklappendagboek hebben! En wie weet wat er allemaal nog gaat komen! Nog eventjes en je kunt een expositie organiseren met al je schaakbordmotiefmerklapjes!

 2. Buitengewoon leuk en mooi gemaakt, chapeau, Trudy

 3. Prachtig gedaan, Heb je er al een naar DE gestuurd?? een plaatje ervan natuurlijk Fijne dag Basje

 4. Nou weet ik ook waarom het weer in het engels moest (master blenders): meester-mengers past niet op het schaakbord!

  Ik zou die 31 lappen graag eens zien!

 5. Wat een leuk idee!!

  En ja, ook ik zou al die schaakbordlapjes wel eens bij elkaar willen zien.

 6. Maaike@ super dat je het nieuwe D.E. merklapje laat zien, wat steeds weer een gepuzzel om alle letters in het schaakbord te krijgen. De onthulling dat dit nr. 31 is vraagt naar meer.

 7. Wat een leuke letter{schaak]lap is dit!! Ook ik ben nieuwsgierig naar de anderen.Groet Truus

 8. Wat een leuke en lieve reacties, dank jullie wel! Eerlijk gezegd had ik voor mezelf de lat gelegd bij 100 schaakbordmotiefmerklappen om er echt ruchtbaarheid aan te geven. Ik zou het best leuk vinden om ze te laten zien en er iets over te vertellen al is het ook leuk om er over te schrijven. Daar moet dus nog even over nagedacht worden en wie me er over wil mailen met een vraag of opmerking, is van harte welkom om dat te doen!

 9. Wat een leuk idee! Heel sfeervol.
  Je lappen laten zien op een ontmoetingsdag van Merkwaardig (in de grote zaal dan)?
  Met je verhaal erbij?

  Groetjes…

 10. Heel sfeervol!

  Je lappen laten zien en je verhaal erbij vertellen op een ontmoetingsdag van Merkwaardig in de grote zaal misschien?

 11. Heel sfeervol.

  Je lappen met hun verhaal laten zien op een ontmoetingsdag van Merkwaardig in de grote zaal misschien?

 12. sorry hoor dat ik 3x een reactie stuur. Ik denk steeds dat hij niet verzonden werd en begreep al niet waarom!

 13. @Liesbeth J, ik denk dat je voor dit soort dingen door Merkwaardig moet worden gevraagd, al kan ik het natuurlijk mis hebben. Ik zou het best leuk vinden om te doen.
  Maaike (maaike.koornstra@gmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *