Smiley verkeersbord


Kijk, het is natuurlijk kostelijk om een sombere en blije smiley tegen te komen op een geel verkeersbord in Maastricht, maar wat heb je eraan als je de betekenis hiervan niet weet. Wie biedt hulp?

14 gedachten over “Smiley verkeersbord

 1. Ik vermoed dat het eerste bord aangeeft dat het fietspad na dit bord een slecht wegdek heeft. Na het tweede bord is het fietspad weer okee.
  Aardig om ervoor te waarschuwen, maar het zijn geen officiële borden.

 2. Ze kunnen in het zuiden van het land leuke borden bedenken.
  bord 1: hobbeltjes op het fietspad
  bord 2: hobbeltjes weer voorbij.

  Dankzij het schaken van Thymen gaan wij met je op pad in Maastricht, er zal vast nog wel meer volgen. Je moet er maar oog voor hebben.

 3. @Saskia, het eerste bord zie je zodra je de woonwijk binnengaat en het onderste als je de woonwijk verlaat. Er is geen fietspad, wel zijn er hoge drempels!
  De gemeente zal toch zeker deze verkeersborden hebben geplaatst? Worden ze dan als officieel verkeersbord gezien of als waarschuwingsbord?

  @Elma, haha, goed gedacht hoor! Ik heb nog wat foto’s in petto!:-) Eentje ervan vind ik super grappig, apart of hoe je het ook noemen wilt. Heel toevallig liep ik daar langs!:-)

 4. Fiets niet het water in………..
  Het is je gelukt……….fiets vrolijk verder!

 5. @Mien B., leuk bedacht, maar ik heb geen water gezien!:-) Het blijkt een verkeersbord te zijn met een moeilijke uitleg. Dit verkeersbord staat er toch niet alleen voor de wijkbewoners? Naar mijn idee geeft dit gele bord een waarschuwing, maar waarvoor?

 6. Voor het onderste heb ik wel een idee: pak de fiets!!
  (ipv een auto)

  ☺☺☺

 7. Ik denk inderdaad dat het iets betekent als:
  Bord1. pas op vele bobbels/drempels
  Bord 2. Goed fiets wegdek
  groet,

 8. Volgens mij kans op plassen of overstroming. Ik zie toch echt water in dat golfje (waarom is het anders blauw?). Pak de fiets i.p.v. de auto vind ik wel een goeie!

 9. @Margriet, ik had hetzelfde gedaan, want de verkeersborden zijn inderdaad van CRS. Maar net als jij kon ik over deze Smiley borden niets vinden. Het moet toch een keer lukken om de betekenis te achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *