Mooie pinksterdagen in Maastricht


De zonnige pinksterdagen liggen achter ons. Morgen gaat iedereen na een lang weekend weer terug naar het ‘gewone’ ritme van de dag, maar we zullen zeker onze belevenissen van de afgelopen dagen delen met diegenen die het horen willen. Thijmen deed tijdens het pinksterweekeinde mee aan het ENCI Limburg Open Schaaktoernooi, een sterk bezet toernooi. Zeven rondes stonden op het programma. Thijmen speelde tegen sterke tegenstanders, wat hij ook graag wil, waarbij hij twee keer op een ‘livebord’ zat. Dat wil zeggen dat iedereen de schaakpartij live kon volgen op internet. De laatste partij speelde Thijmen tegen de Zweedse grootmeester Emanuel Berg. Uren ging het gelijk op, uiteindelijk liep het fout bij Thijmen door de tijdsdruk. Ondanks dit verlies was Thijmen tevreden. Het was een interessante wedstrijd. Met een mooie score van vier punten uit zeven partijen en een ratingwinst sloot Thijmen dit schaaktoernooi zeer tevreden af.


Zaterdag en vandaag was ik ook in Maastricht. Net als in veel andere plaatsen had Maastricht dit weekeinde een KunstTour. Peter en ik namen tussen de twee schaakpartijen van vandaag een kijkje in de Royal Mosa porseleinfabriek waar de centrale plek was van de KunstTour. Veel prachtige kunstwerken waren er te bewonderen waarvan ik er enkele op de foto zette. Kijk met me mee.


Mine Stemkens bedrukt teksten op een natuurlijke stof, meestal linnen.Veel flesjes bier zijn er gedronken om een dergelijke lading bierdoppen bij elkaar te verzamelen!


Kleurrijk keramiek van Gerrie Goossens. Op de foto het werk Big Brother.


Talking Heads van Gerrie Goossens.


(s)carpe diem van Lisette Laudy. De gestileerde schoenen zijn gemaakt van geborduurde lijnen en gevuld met zaden/pitten.

5 gedachten over “Mooie pinksterdagen in Maastricht

  1. Leuk dat je zoon zo’n bijzonder toernooi heeft gehad! Kun je zo heerlijk trots zijn op zo’n kind he ;)! Het tweede gedicht vind ik prachtig, dat zou ik wel op willen hangen… En ik heb met studie naar die gestileerde schoenen zitten kijken, wat een bijzondere vorm van kunst! Groetjes!!

  2. soms win je, soms verlies je …
    mooie tentoonstelling. aansprekende gedichten en altijd interessant te zien wat men met onverwachte materialen zoals bierdopjes en zaden doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *