Wint Rusland het songfestival 2012…


Zes fleurig geklede oudere dames in klederdracht vertegenwoordigen vanavond het Eurovisie Songfestival voor Rusland. De vrouwen komen uit het dorpje Buranovskiye, gelegen in de deelstaat Oedmoertië. De dames verklaarden in een interview voor de Russische televisie dat zij met hun optredens maar één doel voor ogen hebben: het inzamelen van geld voor de bouw van een kerk in hun dorp. Ze zijn allen weduwe, meestal van aan drank overleden mannen.

Rusland heeft de origineelste inzending en het liedje heeft ook nog eens een deuntje dat blijft hangen. Of de dames nu winnen of niet, ze zullen in ieder geval niet snel vergeten worden. Heb je het liedje gemist, kijk dan hier.

5 gedachten over “Wint Rusland het songfestival 2012…

  1. Heb weinig van het Songfestival gezien…1 zanger met viool en Hobo?? dat was tenminste echt zingen en muziek maken de anderen was veel drukte en show….maar deze Russische Oma’s slaan alles…..bezield door Pinkstervuur ?
    Zag net bij ZeelandnetBlijdatikbrei een prachtige plaat van El Greco Pentecoste !! we hopen dat het Vuur nog lang blijft branden.,

  2. Fantastisch, die kleding, die uitstraling… van mij mogen ze winnen! Ik had het niet gezien, dus dank je voor deze herkansing!! Fijne Pinksteren!!

  3. Ik las zojuist dat Zweden had gewonnen. Nou, van mij hadden de Russische oma’s mogen winnen. Wat een fantastische act! En ook nog eens een combinatie van traditionele en moderne muziek. Helemaal leuk!
    Dank voor je linkje!

  4. Ik kijk al jaren niet meer op tv; het winnende liedje zag ik net op youtube. Dat heb ik een minuutje volgehouden. Bij dit Russische heb ik genoten van de kostuums, het liedje?: geluid uitgezet!

  5. ik had er al wel over gehoord maar het nog niet gezien. geweldig! leuk dat ze de ‘codes’ van het songfestival doorbreken. en wat een fleurige klederdracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *